Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Locuitorii dintr-o comună din Gorj plătesc tarif pentru apă potabilă, dar primesc la robinet un lichid maroniu

2
11 Aug 2020 18:27:59
Autor: Alin Ion
Apă murdară la robinetele localnicilor din Runcu FOTO Facebook
Apă murdară la robinetele localnicilor din Runcu FOTO Facebook

Localnicii din comuna gorjeană Runcu se plâng de calitatea apei de la reţeaua publică. Oamenii spun că plătesc un tarif perceput pentru apă potabilă, dar nu poate fi folosită nici ca apă menajeră.

O familie din satul Runcu a încercat timp de o săptămână să umple cu apă piscina copiilor, dar nu a reuşit. „Apa a fost în fiecare zi foarte murdară. Am încercat să punem în piscina copiilor, dar nu puteau să se bălăcească în apă murdară. Plătim acelaşi tarif la apă ca în restul localităţilor, dar nu o putem folosi. Nu mai vorbesc să o consumă. Noi bem apă de la fântână“. 

„Fenomenul turbidităţii apei atunci când plouă“

Nicoleta Bărbat, purtătorul de cuvânt al operatorului regional de apă Aparegio, spune că se întâmplă acest fenomen atunci când plouă: „Apare fenomenul turbidităţii apei atunci când plouă. Nu am primit vreo sesizare că aşa ceva s-a petrecut“.

Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu, a spus că stocul de apă din bazine nu este suficient în perioadele ploioase atunci când apa râului devine tulbure, astfeş că se construiesc alte două rezervoare: „Este o captare de suprafaţă şi se întâmplă acest lucru atunci când plouă. Când se termină apa tratată din rezervor, pe reţea ajunge apa din râul Sohodol. 

Construim în acest an al doilea rezervor de înmagazinare a apei pentru satul Runcu, pentru că, dacă nu avem stoc de apă şi apa Sohodolului este tulbure două zile, când se termină apa din rezervorul existent de 350 metri cubi, rămân fără apă. Construim două rezervoare de înmagazinare: unul pentru Runcu şi altul pentru satul Bâlta“. 

Operatul de apă şi canalizare Aparegio percepe un tarif de aproximativ 3 lei/metrul cub de apă pentru toate localităţile în care se ocupă de exploatarea sistemelor. Tariful perceput este pentru apă potabilă. Situaţia este diferită în alte localităţi, unde apa are calitatea corespunzătoare. 

Vă mai recomandăm să citiţi 

Aproximativ 3.400 de elevi gorjeni nu au acces la dispozitive de comunicare şi nu pot urma cursuri online

Spitalul TBC „Tudor Vladimirescu“ tratează de astăzi pacienţi cu COVID-19

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adycons New
11.08.2020, 18:44:45

SUNT TOTI FANI PIZEDE! Au ce au votat!

+2 (2 voturi)
kitty kat
11.08.2020, 19:01:05

Asa apå se gåseste si in Africa.

Modifică Setările