Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Locuri de joacă şi parcuri din Târgu Jiu, vandalizate frecvent. „Astfel de incidente nu ne fac cinste“ VIDEO

0
24 May 2022 19:19:53
Autor: Alin Ion
Locurile de joacă şi parcurile sunt devastate frecvent                                     Foto: Edilitara Public
Locurile de joacă şi parcurile sunt devastate frecvent                                     Foto: Edilitara Public

Parcurile şi locurile de joacă din municipiul Târgu Jiu care au beneficiat de lucrări de modernizare sunt vandalizate frecvent, pagubele fiind însemnate.

Cei care produc astfel de distrugeri sunt, în general, tineri teribilişti sau persoane care consumă alcool în astfel de locuri. Societatea Primăriei Târgu Jiu, Edilitara Public, care se ocupă de administrarea locurilor de joacă şi a parcurilor, prezintă deseori imaginile cu devastările care sunt înregistrate produse.  
 
„Suntem siguri că cei mici, mai exact cei pentru care se fac asemenea investiţii, nici nu vopsesc cu spray mobilierul, nici cu markerul nu scriu injurii, nici „semnături” speciale nu au, nici alcool nu consumă şi nici nu intră cu ţigări în perimetrul special amenajat pentru recreere. În imaginile de mai jos veţi observa faptul că cele mai multe „desene” sau texte realizate pe mobilierul din locul de joacă nu au cum să-i aibă ca autori pe cei mici.
 
Foto: Edilitara Public 
 
Rugăm cetăţenii care sunt martori la scene de vandalism să informeze organele abilitate, pentru tragerea la răspundere a vinovaţilor. Aceste „mici” intervenţii, realizate repetat, duc la costuri mari. Cu sumele acestea, putem moderniza sau înfiinţa mai multe locuri de joacă în Municipiul Târgu-Jiu”, au transmis reprezentanţii societăţii Edilitara Târgu-Jiu într-o postare pe Facebook. 
 

„Coşuri de gunoi sparte, bănci rupte, paviment distrus“

De asemenea, un parc aflat într-un cartier al municipiului Târgu Jiu este devastat frecvent: „În acest video puteţi observa cum arată parcul din zona Tuşnad, municipiul Târgu-Jiu, realizat cu bani europeni. În acest parc intervenim săptămânal pentru remedierea mai multor probleme, precum coşuri de gunoi sparte, bănci rupte, paviment distrus, piese lipsă din locul de joacă. 

Astfel de incidente nu ne fac cinste nouă şi trebuie să dispară. De aceea revenim cu rugămintea către dumneavoastră de a sesizat organele legii în cazul în care sunteţi martori la un astfel de caz de vandalism. 
 
Vom cere sprijin Poliţiei Locale şi Poliţiei Municipale pentru realizarea unei campanii de prevenţie, pentru a putea diminua semnificativ numărul cazurilor de acest gen. Credem că dacă cei ce sunt responsabili cu astfel de activităţi vor cunoaşte consecinţele unei astfel de fapte şi se vor gândi mai bine înainte să o producă“, au mai transmis reprezentanţii societăţii.
 

Vă rugăm să mai citiţi şi 

 
 
Fost primar din Gorj, condamnat pentru conflict de interese. Îi vira bani soţiei

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările