Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Lucrările de acoperire cu pământ a lacului din Gorj au fost oprite de Garda de Mediu

0
29 Jul 2021 15:40:13
Autor: Alin Ion
O parte din lacul Zăstrana a fost acoperit cu pământ
O parte din lacul Zăstrana a fost acoperit cu pământ

Garda de Mediu Gorj a oprit lucrările de acoperire cu pământ a lacului Zăstrana, care se află pe raza a două comune din judeţul Gorj.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că lucrările se desfăşoară în mod ilegal. 

O societate care deţine o carieră minieră privată a depozitat sterilul rezultat chiar în lac, acoperind o parte din acesta cu pământ. Firma a fost amendată cu suma de 30.000 de lei.

„Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat o primă etapă de control la o exploatare minieră privată care îşi desfăşoară activitate pe suprafaţa administrativă a localităţilor Slivileşti şi Samarineşti. Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deşeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 30 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entităţile care au emis avize pentru desfăşurarea acestei activităţi, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activităţi miniere care are legătură cu suprafaţa luciului de apă afectat. Verificările vor continua“, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj.

Lac apărut în urma lucrărilor miniere

Lacul există de o jumătate de secol şi a apărut în urma unor lucrări miniere. Este foarte cunoscut de pescarii din zona Motru. care vin frecvent să pescuiască la acest lac.

Un pescar a postat imagini pe Facebook în care se observa cum lacul este acoperit cu pământ. „Dorim ca autorităţile competente sa-şi facă datoria prompt şi sigur, şi toţi pescarii să acţioneze cât mai urgent este vorba de lacul Zăstrana“, se arată într-o postare de pe Facebook. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducanu, s-a autosesizat în legătură cu această situaţie şi a anunţat instituţiile abilitate.

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările