Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Ce a păţit mama Nadiei Comăneci la Rânca. Staţiunea, ocolită de turişti, de Paşte

1
30 Apr 2021 16:11:39
Autor: Alin Ion
Drumurile sunt impracticabile din cauza noroiului                                      FOTO: Constantin Pănescu
Drumurile sunt impracticabile din cauza noroiului                                      FOTO: Constantin Pănescu

Nici 1.000 de turişti nu îşi vor petrece Paştele în staţiunea din Parâng. Vizitatorii se plâng de condiţiile improprii şi că sunt nevoiţi să meargă pe drumurile pline de noroi până la pensiuni.

Unele zone din Rânca arată dezolant după zăpada a început să se topească, iar noroiul a început să apară pe străzile care sunt neasfaltate. Turiştii se confruntă cu mari probleme. Chiar mama celebrei foste sportive Nadia Comăneci a alunecat şi a căzut din cauza noroiului. 

„A fost zilele trecute mama Nadiei Comăneci cu fratele ei. A alunecat femeia pe noroi. Turiştii se confruntă mereu cu astfel de situaţii. Din aceste motive Rânca este ocolită de turişti. Nu sunt condiţii corespunzătoare. Drumurile nu sunt asfaltate în totalitate, ci doar o parte“, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca. 

Rânca este administrată de către localităţile Novaci şi Baia de Fier pe teritoriul cărora se află. Doar străzile din partea care aparţine de Baia de Fier au fost asfaltate.
 

10% din spaţiile de cazare vor fi ocupate

Aproximativ 10% din spaţiile de cazare din zona Rânca vor fi ocupate de Paşte, cu toate că pe pârtiile principale din staţiune se mai poate schia chiar şi în condiţii bune. 

„Nu prea avem multe solicitări de Paşte. În jur de 10 la sută din spaţiile de cazare vor fi ocupate. Turiştii nu vin şi pentru că pe Transalpina nu se poate circula decât până la Rânca şi nu se poate ajunge şi la Sebeş. Turiştii vor să facă un traseu. Noi îi aşteptăm cu braţele deschise pe cei care vor să vină şi să se bucure de zăpadă. Se poate schia şi se poate da cu săniile“.
 

Salvamontiştii vor fi la datorie

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a precizat că salvamontişti vor fi la datorie în perioada sărbătorilor: „Zăpadă mai este pe pârtie şi dacă vor fi doritori care să schieze se va da drumul la instalaţii. Echipele salvamont sunt la datorie în formaţie completă, şase persoane, ambulanţă şi cabinet medical.
 
Vă mai recomandăm să citiţi 
 
Premieră: primul elev din Gorj care a reuşit să se califice la Olimpiada Internaţională de Informatică
 
Cum a fost distrusă o superbă pictură murală realizată în cadrul unui festival de artă urbană din Târgu Jiu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dumitru lazar
1.05.2021, 07:43:48

Am uitat sa va intreb : biserica aveti in statiune ?

-1 (3 voturi)
Modifică Setările