Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Medic român în Franţa: „Aici, personalul medical s-a vaccinat. Altfel, se consideră că pune în pericol viaţa pacienţilor“

22
18 Oct 2021 04:11:33
Autor: Alin Ion
Alexandru Mischie  conduce secţia de terapie intensivă în cardiologie a Spitalului Montlucon
Alexandru Mischie  conduce secţia de terapie intensivă în cardiologie a Spitalului Montlucon

Un medic român care îşi desfăşoară activitatea într-un spital din Franţa a vorbit pentru „Adevărul“ despre modul cum a fost gestionată pandemia în sistemul sanitar francez, unde vaccinarea personalului medical este de 100%.

„În Franţa, cadrele medicale care nu doresc să se vaccineze nu mai pot să îşi desfăşoare activitatea în sistemul sanitar. Şi la spitalul la care activez sunt câteva persoane care nu au dorit să se vaccineze“, a spus medicul Alexandru Mischie, doctor în medicină, care conduce o secţie de Terapie Intensivă în cardiologie a Spitalului Montlucon din Franţa. Recent a fost admis la un curs de master la celebra Universitate Sorbona.

„Reprezintă un rezervor continuu de infecţie“

Regulile în sistemul sanitar din Franţa sunt foarte stricte, iar cei care nu se supun sunt nevoiţi să plece. „În domeniul medical, guvernul a statuat că doar dacă eşti vaccinat poţi continua să lucrezi. Se consideră că persoanele nevaccinate pun în pericol nu doar viaţa lor, ci şi viaţa pacienţilor. Un alt aspect este că o persoană nevaccinată reprezintă un rezervor continuu de infecţie şi de răspândire a microbilor“, a mai relatat medicul român.

„Majoritatea populaţiei a înţeles rolul vaccinării“

Dr. Alexandru Mischie şi-a făcut şi cea de-a treia doză de vaccin anti COVID-19.

„Mi-am făcut cel de-al treilea vaccin pentru că, lucrând în sistemul de sănătate, este recomandat să fim tot timpul imunizaţi. Pe lângă faptul că sunt constrâns de activitatea pe care o desfăşor, cea de-a treia doză mă protejează mult mai mult“, a precizat medicul român.

Vaccinarea în Franţa a ajuns la un nivel ridicat, pentru că populaţia a ascultat recomandările medicilor şi a înţeles beneficiile imunizării.

„Gradul de vaccinare în Franţa a ajuns la 70%. Toate persoanele trebuie să aibă certificatul verde, în caz contrar nu pot să intre în restaurante sau să călătorească. Şi aici au fost multe persoane împotrivă, dar lucrurile s-au echilibrat cumva pentru că majoritatea populaţiei a înţeles rolul vaccinării. Au fost şi aici multe dezinformări, dar toate acestea ajung mai degrabă la oamenii cu o pregătire şi o educaţie precară“, a mai adăugat dr. Alexandru Mischie.

Vă mai recomandăm să citiţi

Judecătoare de la Tribunalul Gorj, răpusă de COVID-19. Cristina Simona Moţa avea 54 de ani
 
Acţiune de salvare a unui bărbat care a căzut de la etajul 4 şi a aterizat pe copertina locuinţei vecinului de la etajul 2 VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

= aceeaşi mizerie
18.10.2021, 05:27:51

Să stea liniştit felceru' "român din Franţa", fiindcă la noi nevaccinarea unei părţi importante din cadrele medicale e cel mai mic factor "care pune viaţa pacienţilor în pericol", e aproape o glumă.... La noi, în spitale există pericole adevărate, nu gluma de virus al răcelii, cum ar fi : bacteriile care colcăie peste tot, clădiri de 100 de ani, care stau să cadă la primul cutremur mai serios (sau în caz "fericit", cade "doar" tavanul"), medici şi asistente care şi-au făcut studiile la şcoli obscure private, frigul din multe saloane, ca să nu mai amintim că poţi muri ars de viu, dacă ai ghinionul să ajungi la terapie intensivă... P.S. Atitudinea din poza felcerului părelolog din articol spune multe despre caracterul acestuia (nu ştiu dacă el realizează ce "calităţi" îi scoate în evidenţă)...

-14 (20 voturi)
d4v1de 1sa
18.10.2021, 06:19:02

Corect. Propaganda acestui felcer nu face decat sa arate -inca o data- cat de disperati sunt...

-30 (36 voturi)
butelie ilie
18.10.2021, 08:01:07

„Majoritatea populaţiei a înţeles rolul vaccinării“ Am vazut. Acum fac demonstratii maraton . Au inteles perfect. Doctore cine imi garanteaza ca nu am boli de care nu stiu? Cum spun ei comorbiditati. Cine raspunde daca dupa intepare mor? NIMENI, nu! 10% din mortii de cov 19 sunt vaccinati. Mor de ''comorbiditati''.

-12 (18 voturi)
butelie ilie
18.10.2021, 08:02:45

Poza facuta dupa ce si-a luat o pedala de la ''activ''. Un idiot.

-12 (20 voturi)
sebastian hanes
18.10.2021, 08:51:21

3 mizerii de postaci platitzi, probabil de catre rusofoni. Am revenit din Spania, tzara complet normala, vaccintazi 80%. Odata prezentat codul QR pe aeroportul lor, potzi intra unde vrei, face ce vrei fara control. Masca la interior, atat. In fine, Ro arata ca o tzara sub asediu, multzumita numeroshilor specialishti in vaccin din toate domeniile.

-5 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările