Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Medic de la UPU Târgu Jiu, amendat de poliţie pentru că şi-a organizat ziua de naştere la restaurant

0
25 Jan 2022 17:48:12
Autor: Alin Ion
Medicul Ramona Oprea (în dreaptai, alături de cântăreţii şi invitaţii de la ziua sa de naştere                       Foto: facebook.com/marian.medregoniu.58
Medicul Ramona Oprea (în dreaptai, alături de cântăreţii şi invitaţii de la ziua sa de naştere                       Foto: facebook.com/marian.medregoniu.58

O doctoriţă de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost amendată cu 3.000 de lei de către poliţişti pentru că şi-a organizat ziua de naştere la un restaurant din comuna Stăneşti.

Ramona Oprea, medic la UPU Târgu Jiu, şi-a sărbătorit ziua de naştere la un restaurant din comuna Stăneşti. 

Printre invitaţi s-au numărat şi mai mulţi cântăreţi cunoscuţi de muzică populară, cum ar fi: Niculina Stoican, Marian Medregoniu sau Roberta Crintea. 
 
Medicul a fost amendat de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. O sancţiune a fost aplicată şi patronului restaurantului. 

„În seara zilei de 22/23 ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au constatat faptul că este organizat un eveniment privat, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Stăneşti. 

Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, faţă de organizatorul evenimentului, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
De asemenea, şi administratorul societăţii, o femeie, de 47 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei, pentru că a permis să fie desfăşurate activităţi specifice obiectului de activitate după orele 2200, încălcând astfel prevederile art. 65, alin. 1, lit. q din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 raportat la art. 9, pct. 6 din Anexa nr. 3 a H.G. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României“ se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.
 

Apel din partea Prefecturii Gorj

Vă reamintim că este interzisă în această perioadă organizarea de evenimente private, cum ar fi nunţi, botezuri sau mese festive. Asta nu înseamnă că nu există persoane - unele cu funcţii importante - care încalcă restricţiile.

Recent, şi primarul comunei Băleşti a fost, la rândul lui, amendat de poliţie pentru că şi-a organizat ziua de naştere la un restaurant din localitate. 

Prefectura Gorj a transmis un apel la respectarea acestei interdicţii pentru a stopa răspândirea infectărilor de COVID-19: „Având în vedere faptul că organizarea de evenimente private a luat o amploare îngrijorătoare în judeţul Gorj, iar numărul infectărilor cu COVID - 19 este într-o continuă creştere, reamintim opiniei publice că potrivit Hotărârii de Guvern nr. 34 din 6 ianuarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022 şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă organizarea de evenimente private(nunţi, botezuri, mese festive şi alte asemenea). 
Respectarea aplicării acestei măsuri se urmăreşte de către instituţiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, tocmai de aceea, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2, în perioada următoare, se vor intensifica controalele. Amenda pentru cei care încalcă aceste prevederi legale este între 3.000 şi 15.000 lei“.
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 
Gest umanitar rar. Familie din Gorj sinistrată într-un incendiu s-a întors în casa reconstruită de localnici

Peste 100 de elevi şi cadre didactice din Gorj sunt infectate cu COVID-19

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările