Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Minor de 11 ani, obligat să facă sex oral cu alţi doi băieţi. Tatăl micuţului a depus o plângere la poliţie

0
13 May 2015 15:24:40
Autor: Alin Ion

O întâmplare halucinantă a avut loc în comuna Bustuchin. Un băieţel de numai 11 ani ar fi fost obligat să întreţină relaţii sexuale orale cu alţi doi minori.

Un copil în vârstă de 11 ani a fost supus la perversiuni sexuale de către alţi doi băieţi, cu vârste de zece şi 13 ani. Potrivit poliţiei, victima ar fi fost obligată, pe data de 8 mai, de cei doi să întreţină relaţii sexuale orale. Tatăl copilului a aflat prin ce a trecut fiul său şi a mers la poliţie pentru a depune o plângere, cu toate cei implicaţi nu au vârsta pentru a răspunde penal. Ieri, toţi cei trei copii au fost chemaţi împreună cu părinţii la Poliţia oraşului Târgu Căbuneşti, pentru a fi audiaţi. „Fapta se confirmă. Au fost chemaţi la poliţie atât copilul care este victimă în acest caz, precum şi ceilalţi doi. Nu este un copil cu probleme sociale, ci doar s-a aflat conjuctural în preajma celorlalţi doi copii, care au motivat că totul s-a întâmplat din joacă“, a spus Corina Drăgan, purtător de cuvânt Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Tatăl copilului va merge cu acesta la Medicină Legală pentru obţinerea unui certificat medico-legal. 
 
Copiii vor intra într-un program de consiliere
 
Faţă de copiii implicaţi, DGASPC Gorj ar putea institui măsura supravegherii specializate.
„Nu s-a pus în discuţie să fie luat vreunul dintre copii din familie. Se vor afla sub monitorizare noastră şi vor fi consultaţi de psiholog. Se va propune includerea într-un program de consiliere. Au un comportament deviant şi trebuie să înţeleagă că faptele lor au un aspect ilegal şi că pot răspunde penal pentru ceea ce fac. Chiar dacă nu răspund penal se poate dispune măsura supravegherii specializate, care poate fi luată de comisie din cadrul DGASPC sau de instanţa de judecată, dacă părinţii nu sunt de acord. şi presupune obligarea de a participa la sedinţele de consilierele psihologică, la cursurile şcolare şi interdicţia de a intra în contact cu orice persoană care a săvârşit fapta. Copiii provin din familii simple de la ţară,
 
a precizat Corina Drăgan. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările