Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Nici jumătate din cadrele didactice din Gorj nu s-au vaccinat anti COVID-19

0
22 Sep 2021 13:47:23
Autor: Alin Ion
Nici jumătate dintre profesorii din Gorj nu s-au imunizat împotriva COVID-19                 Foto: facebook FSLI
Nici jumătate dintre profesorii din Gorj nu s-au imunizat împotriva COVID-19                 Foto: facebook FSLI

Nici măcar jumătate dintre cadrele didactice din judeţul Gorj nu sunt vaccinate împotriva noului coronavirus. Situaţia este şi mai îngrjorătoare la nivelul personalului auxiliar.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, 1922 de cadre didactice din judeţul Gorj, din totalul de 4078, s-au vaccinat până acum anti COVID-19. De asemenea, alţi 215 de profesori s-au imunizat cu prima doză. Această situaţie este înregistrată într-o perioadă în care numărul de infectări a explodat, iar spitalele din Gorj sunt aproape pline cu pacienţi cu COVID-19, cea mai mare parte dintre ei fiind nevaccinaţi. De exemplu, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, toţi pacienţii cu simptome grave aflaţi la terapie intensivă nu sunt vaccinaţi. De asemenea, din cei peste 100 de pacienţi care au ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti, doar cinci erau vaccinaţi. 
Situaţia este şi mai îngrijorătoare la nivelul personalului auxiliar. Doar în jur de 650 de angajaţi sunt vaccinaţi, din totalul de 1346. 
 

Trei cadre didactice sunt infectate cu COVID-19

Trei cadre didactice din Gorj sunt infectate cu COVID-19. Este vorba de o educatoare de la o grădiniţă din Târgu Jiu, un profesor de la Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi" Tg-Jiu şi profesor Liceul Tehnologic Bîlta.

De asemenea, opt elevi au fost depistaţi cu COVID-19. Este vorba de trei copii de la o grădiniţă din Motru şi , doi elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, un elev de la Liceul Energetic Tg-Jiu, un licean de la Liceul Tehnologic Motru şi un elev de la Liceul cu Program Sportiv.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările