Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Obligaţi să respecte programul, angajaţii unei primării s-au transferat. „Pot să plece toţi, că vin alţii“

18
12 Apr 2021 18:39:30
Autor: Alin Ion
O parte dintre angajaţii Primăriei Bolboşi au plecat din instituţie
O parte dintre angajaţii Primăriei Bolboşi au plecat din instituţie

Patru dintre cei 19 angajaţi ai Primăriei comunei Bolboşi, din judeţul Gorj, au părăsit instituţia, nemulţumiţi că noul primar i-a obligat să respecte programul lucru de opt ore şi nu a mai acceptat ca lucrătorii să întârzie sau să lipsească nemotivat.

Unii dintre ei s-au transferat la alte primării, în timp ce alţii s-au pensionat anticipat.

„Li s-a părut foarte greu programul şi au preferat să îşi ia transferul sau au cerut să iasă la pensie anticipat. Din punctul meu de vedere, aşa cum le-am spus, pot să plece toţi, să îşi dea demisia, pentru că vin alţii şi cu asta basta. Aşa este programul. Trebuie să se conformeze. Nu îi chem peste program. Prezenţa este obligatorie şi cine nu se încadrează să vină la ora 8.00, atunci înseamnă că este liber şi îşi bagă o zi de concediu“, a spus primarul localităţii Bolboşi, Viorel Rotaru.

Alţi angajaţi sunt pe picior de plecare

Printre cei care au plecat se numără agentul agricol, femeia de serviciu şi secretara unităţii, cea din urmă transferându-se la o altă primărie. Primarul i-a găsit repede un înlocuitor. „Am dat dispoziţie şi am stabilit ca un tânăr care are studii juridice să ţină locul de secretar. Restul posturilor vor fi scoase la concurs. O să încercăm să aducem oameni care îşi doresc să muncească“, a mai explicat primarul comunei Bolboşi. 

Mai sunt angajaţi nemulţumiţi de faptul că trebuie să stea la serviciu şi sunt pe picior de plecare. „Sunt anumite zvonuri care circulă prin comună că, dacă îşi ia permisul, va pleca şi el, iar altul că îşi va găsi de lucru în altă parte. Nu îi obligă nimeni să vină la serviciu. 

Le-am explicat că programul este de la ora 8.00 la 16.00 şi că în timpul acesta mai trebuie să muncim, nu doar că este prezenţa obligatorie, iar în rest nu trebuie să facem nimic. Eu nu am venit nici cu sabia, şi nici cu puşca, doar le-am explicat care este programul“, a adăugat edilul Viorel Rotaru.

„Serviciu de stat la stat pe Facebook“

Localnicii din Bolboşi se plângeau de multe ori că nu îi găseau la serviciu pe salariaţi primăriei şi făceau drumuri de pomană pentru eliberarea unor adeverinţe.

„Din ce spuneau oamenii din localitate era dezastru, că au venit la sediul primăriei după o adeverinţă şi nu au găsit pe nimeni, au venit după ora 12,00 şi la fel nu au mai găsit pe nimeni. Ştiam că este o mare problemă din perioada campanii electorale. Probabil că au profitat şi de bunătatea fostului primar. Pe mine nu m-au pus în funcţie angajaţii primăriei, ci cetăţenii, care ne plătesc salariile prin taxele şi impozitele“, a menţionat primarul.

Edilul a mai constatat că mulţi dintre funcţionari îşi petreceau timpul cu ochii în telefon. „A fost serviciu de stat la stat pe Facebook, iar acum nu mai merge. Le-am spus că telefoanele sunt să răspundă la ele, dacă este ceva urgent, şi nu de stat pe Facebook“, a mai spus primarul.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Pustnica de la schitul Cioclovina de Sus a urcat la cer. Maica Vartolomeea trăia de peste 20 de ani în inima muntelui VIDEO
 
Pelicani pe lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu. Este pentru prima dată când această specie ajunge pe râul Jiu
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Tomescu Tom
12.04.2021, 19:00:05

Mă întreb .. care este programul de lucru la primăriile unde s-au transferat nemulțumiții .. ??? . Să ia salariu întreg fără să presteze aproape nimic ... deja e o batjocură la adresa asistaților sociali .. Și cu siguranță nu vorbim de salariu minim pe economie ...

+12 (12 voturi)
Adrian Popescu
12.04.2021, 19:40:23

ce trai pe vatrai au angajatii la stat, pilosii din primarii isi dau demisia daca trebuie sa munceasca sau sa respoecte programul de lucru, subiect de film la bolborosi

+11 (11 voturi)
Balamuc
12.04.2021, 19:09:29

Asa ar trebui curatata toata tara domnule primar! Toate institutiile de stat - toate primariile, politia, spitalele, posta, senatul, toate! Continuati!

+13 (13 voturi)
muresan anna
12.04.2021, 19:25:03

Niciunul nu a plecat in privat. Oare de ce? Pentru ca la stat esti platit pentru ca existi!

+17 (17 voturi)
m lupascu
12.04.2021, 20:23:35

- boborul esede

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările