Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Pacientul care s-a spânzurat în Secţia de psihiatrie era sedat. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a demarat o anchetă

0
27 Oct 2020 12:25:09
Autor: Alin Ion
Ancheta se desfăşoară la Secţia de Psihiatrie
Ancheta se desfăşoară la Secţia de Psihiatrie

Pacientul de 35 de ani, care s-a spânzurat, ieri, într-un salon al Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, fusese sedat. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă.

Pacientul cu domiciliul într-o localitate din judeţul Dolj a fost adus la Secţia de Psihiatrie, după ce un cetăţean l-a găsit căzut pe stradă şi a sunat la 112. Acesta a fost sedat, pentru că se manifesta agresiv şi introdus în izolare într-un salon. Potrivit unui comunicat de presă, pacientul a profitat de faptul că lucrătorii secţiei erau ocupaţi cu un caz mai grav şi şi-a pus capăt zilelor. 

„În data de 26/10/2020 in jurul orei 15:35 a fost adus la CPU psihiatrie, escortat de poliţie, un pacient în vârstă de 35 de ani în urma unui apel la 112. Pacientul era cunoscut Secţiei de psihiatrie, având numeroase prezentări în antecedente datorate abuzului de alcool, manifestând de fiecare dată agitaţie psiho-motorie şi agresivitate verbală faţă de personal, dar niciodata tendinţe suicidale.

Pacientul a fost sedat şi internat sub monitorizare în izolatorul Secţie de psihiatrie, pentru siguranţă, dar şi din cauza imposibilităţii personalului medical de gardă de a stabili existenţa sau nu a unui contact cu pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 sau a simptomatologiei specifice infecţiei. După administrarea sedativului, pacientul a fost liniştit, neimpunându-se luarea de măsuri restrictive. Spre finalul celor două ore de monitorizare iniţială, atunci când personalul de gardă se ocupa de unul dintre pacienţii aduşi într-o stare mai gravă, acesta a profitat de neatenţia lor de scurtă durată, fiind găsit spânzurat în salon în jurul orei 17:30. S-au început imediat manevrele de resuscitare, au fost anunţate organele de poliţie şi SAJ Gorj, care a dispus deplasarea la faţa locului a unei ambulanţe cu medic. Aceştia au continuat resuscitarea până in jurul orei 18:20, fără a avea succes, iar pacientul a fost declarat decedat. În paralel cu ancheta desfăşurată de organele competente a fost demarată şi o anchetă internă la nivelul SJU Tg. - Jiu pentru a stabili cu exactitate desfăşurarea evenimentelor şi pentru a asigura prevenirea pe viitor a unor astfel de incidente“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările