Pericol de accidente pe Defileul Jiului din cauza animalelor care trec drumul ca să se adape din râu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele sălbatice traversează frecvent drumul naţional din Defileul Jiului  Foto: facebook.com/defileuljiului
Animalele sălbatice traversează frecvent drumul naţional din Defileul Jiului  Foto: facebook.com/defileuljiului

Animalele care trăiesc în Parcul Naţional „Defileul Jiului“, care se întinde pe raza judeţelor Gorj şi Hunedoara, au de suferit din cauza secetei. Deoarece izvoarele şi pâraiele din munţi au secat, acestea coboară la râul Jiu să se adape.

 Conducerea Parcului Naţional „Defileul Jiului“ îi avertizează pe şoferi să circule cu atenţie, mai ales pe timpul nopţii, pentru a evita impactul cu un animal sălbatic.

„Animalele migrează către sursa de apă. Conform studiilor de evaluare realizate pentru efectuarea unor lucrări la Drumul Naţional 66, s-a constatat că sunt anumite culoare de migraţie care traversează şoseaua. Pe timpul lucrărilor care s-au efectuat, am avut, de nenumărate ori, semnale transmise de lucrători că au văzut diverse animale venite să se adape din râul Jiu, inclusiv urs“, a spus Marin Şerban, directorul Parcului Naţional „Defileul Jiului“

Accidentele în care sunt implicate animale sunt frecvente

Animalele care îşi duc existenţa în munţii din zona Defileului Jiului sunt implicate frecvent în accidente. „Au fost accidente, chiar recent, cauzate de prezenţa animalelor sălbatice pe drum, în special pe timpul nopţii. În special este vorba de ciute. Unele chiar vin, iarna, la sarea împrăştiată pe drumul care străbate Defileul Jiului şi am vorbit cu cei de la Drumurile Naţionale să fie împrăştiat un alt material antiderapant“, a menţionat directorul Parcului Naţional „Defileul Jiului“.

animale salbatice defileul jiului Foto

Foto: facebook.com/defileuljiului

Debitul râului Jiu s-a redus de trei ori

Unele surse de apă din munţi au secat, iar debitul râului Jiu s-a redus de trei ori.

„Din patrulările noastre de pe teren am constatat că izvoarele şi pârâiaşele nu mai au apă, deoarece este secetă chiar şi în zona noastră. Chiar şi râul Jiu a avut un debit redus,  la 5,5 metri cubi/ pe secundă, iar media lunii august este de 15,5 metri cubi/secundă“, a mai adăugat Marin Şerban.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Fraţii regăsiţi după 30 de ani datorită poliţiştilor. „Am sperat mereu să-l întâlnesc şi să-l strâng în braţe“ VIDEO

Sindicatele cer declararea stării de urgenţă în sistemul energetic naţional şi reglementarea pieţei de energie

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite