Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Peştera duhovnicului reginei Maria, deschisă turiştilor

0
21 Jun 2021 23:02:09
Autor: Alin Ion
O slujbă de sfinţire a troiţei a avut loc zilele trecute
O slujbă de sfinţire a troiţei a avut loc zilele trecute

O troiţă afost sfinţită în faţa peşteriidin comuna Polovragi, judeţul Gorj, în care s-a izolat duhovnicului reginei Maria

Aarhimandritul Corneliu Săbăreanu, care a fost duhovnicul Reginei Maria, a stat mai mult timp în această peşter, care se află în apropierea mănăstirii din localitate.

În amintirea lui, autorităţile locale şi reprezentanţii mănăstirii au ridicat, la sfârşitul săptămânii trecute, o troiţă la intrarea în peşteră.

Troiţa a fost realizată de Ştefan Bogdan Strâmtu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi a fost sfinţită printr-o slujbă „Cadrul natural este minunat, iar acest loc oferă o trăire care dă bine sufletului şi trupului. Este un loc care va fi descoperit, mai ales că este legat de Regina Maria, care venea şi se spovedea aici“, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

„Cimitirul Mănăstirii Polovragi s-a înfiinţat cu osemintele părintelui Săbăreanu“

Maica Spiridona, stareţa Mănăstirii Polovragi, a spus că cimitirul mănăstirii a luat fiinţă cu osemintele părintelui arhimandrit Corneliu Săbăreanu: „Dumnezeu a rânduit să ne bucurăm cu toţii să sărbătorim acest eveniment foarte important atât pentru sfânta cruce care s-a înălţat la peştera părintelui Corneliu Săbăreanu, care va f un loc de pelerinaj, pentru ca toţi cei care vin să se roage lui Dumnezeu şi Sfintei Cruci. avem o deosebită preţuire şi evlavie la părintele Corneliu Săbăreanu, pentru că cimitirul Mănăstirii Polovragi s-a înfiinţat cu osemintele părintelui“.

Pentru a ajunge la această peşteră,turiştii trebuie să urce pe o potecă.

În comuna Polovragi mai există o peşteră mult mai cunoscută, Este vorba de Peştera Polovragi, cunoscută sub denujmirea de Peştera lui Zamolxes, care este una dintre cele mai vizitate din ţară. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările