Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Poliţistul român care a stat nevinovat în arest preventiv şi vrea să dea în judecată statul german

1
3 Feb 2020 17:09:47
Autor: Alin Ion
Poliţistul din Târgu Jiu a stat în arest timp de două săptămâni şi jumătate
Poliţistul din Târgu Jiu a stat în arest timp de două săptămâni şi jumătate

Un poliţist din Târgu Jiu, care a stat în arest preventiv timp de peste două săptămâni fără să fie vinovat, vrea să dea în judecată statul german pentru suferinţa îndurată.

Martin Dumitru Voinescu a fost eliberat din arest, pentru a doua oară, la sfârşitul săptămânii trecute. Acesta a stat în spatele gratiilor timp de două săptămâni şi jumătate, fiind acuzat de autorităţile germane de comiterea unor furturi, cu toate că acesta nu a mai fost plecat din ţară de aproximativ cinci ani. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare prventivă pe care instanţa de judecată a Curţii de Apel Craiova l-a pus în executare. 
 
„După data de 23 ianuarie, când Curtea de Apel Craiova a emis un nou mandat de arestare preventivă pe numele său, începusem deja să fac cererile de probatorii pentru a le trimite în Germania şi am luat legătura cu un avocat din Germania pentru rapiditate. I-am trimis memoriu şi toate documentele pe care eu le-am considerat necesare, în urma unei discuţii cu clientul meu, şi anume: extrase de cont bancare, contractul de vânzare cumpărare al autoturismului, adresa de la Direcţia de Venituri, că a fost scos de la impozitare, adresa de la serviciu că în zilele de 20 şi 22 a fost de serviciu, declaraţiile unor persoane că a fost la cules de struguri. Am făcut şi adrese la vamă. Au fost date la traducere în limba germană, iar luni au fost trimise pe mail la avocatuil din Germania, care s-a prezentat marţi la judecătorul de instrucţie din localitatea respectivă, iar joi dimineaţă au fost trimse actele pentru revocarea mandatului de arestare preventivă şi solicitarea de a nu mai fi extrădat. Au fost retrase acuzaţiile“, a spus Mioara Văduva, avocatul poliţistului. 
 

„Când voi fi arestat din nou?“

 
Poliţistul, care este conductor canin, a fost arestat prima dată pe 11 ianuarie. A fost eliberat după aproximativ o săptămână de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar după numai câteva zile Curtea de Apel Craiova a dispus din nou arestarea sa preventivă. O maşină care figura pe numele lui a fost filmată în timp ce era folosită la transportul unor bunuri furate. Poliţistul a explicat că a vândut duba în vara anului trecut şi că chiar a radiat-o de la Taxe şi Impozite. Mai mult decât atât, acesta nu a mai fost plecat din ţară de aproximativ cinci ani, în condiţiile în care furturile au avut loc în anul 2018. 
 
Poliţistul este hotărât să acţioneze în judecată statul german pentru că toată suferinţa îndurată. Acesta a fost suspendat din cadrul Poliţiei Române, iar familia sa a fost afectată de cele întâmplate. „După ce vorm avea soluţia definitivă comunicată din Germania, probabil că ne vom îndrepta împotriva statului german. Nu este uşor să te trezeşti în arest fără să fii vinovat. Foarte uşor s-a dat acest mandat de arestare, fără să fie trimisă o comisie rogatorie în România. Sunt anumite drepturi de care beneficiază cetăţeanul, conform legislaţiei europene. (...) Vineri, când a fost eliberat, m-a întrebat dacă va fi arestat din nou. Cred că trebuie să meargă şi la o consiliere psihologică, mai ales din partea unei persoane care nu a avut probleme cu legea“, a mai spus avocatul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

leonard crassas
3.02.2020, 23:13:58

Nu comenteaza nimeni nimic, de ce ? ca e politist. Este o nedreptate crasa si ar fi prost daca se lasa fara despagubiri, chiar si din partea statului roman

0 (2 voturi)
Modifică Setările