Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Portretul emoţionant al unei doctoriţe, „desenat“ de către un admirator: „Este singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului «cadouri»“

4
21 Jul 2017 13:07:56
Autor: Alin Ion
Alexandra, „eroul tăcut“ de la Spitalul Orăşenesc Novaci
Alexandra, „eroul tăcut“ de la Spitalul Orăşenesc Novaci

Alin Cristian Mituţă, fost şef de cabinet în Guvernul Cioloş, a postat pe contul său de Facebook un mesaj despre un medic de la Spitalul Orăşenesc Novaci, judeţul Gorj, pe care-l consideră, în acelaşi timp, „erou tăcut“ şi „oaia neagră“ a spitalului. Este vorba de medicul pediatru Alexandra Stoicoiu, care are un principiu sfânt de la care nu se abate: nu acceptă niciun fel de cadou de la pacienţi.

Alin Cristian Mituţă o numeşte „erou tăcut“ pentru că Alexandra este foarte bine pregătită, a avut rezultate foarte bune, atât la facultate, cât şi în activitatea sa, s-a întors acasă, în Novaci, pentru a profesa şi trăi, şi nu renunţă la principiul său în ciuda presiunii care există. O numeşte „oaia neagră“, pentru că e privită diferit de colegii de serviciu. 
 
Iată mesajul integral postat de Alin Cristian Mituţă: 
 
Ea e Alexandra şi de 6 luni e medic pediatru confirmat. Alexandra a învăţat foarte bine, a fost printre primii, atât la facultate, cât şi la rezidenţiat, astfel că putea uşor să plece în străinătate sau măcar într-un oraş mare din România, aşa cum fac foarte mulţi medici tineri ca ea. Cu toate astea, Alexandra a preferat să rămâna în România şi, mai mult decât atât, să vină să lucreze la spitalul din Novaci, unul din acele oraşe mici de provincie din multele care există în România, care duc mare lipsă de medici. Dar chiar mai mult decât de medici, aceste oraşe şi comune mici din România au nevoie de oameni oneşti, de profesionişti integri care să radieze în jur acele valori care fac România să se schimbe în bine.

Alexandra e un astfel de model. E doar de 6 luni la Novaci dar a reuşit deja să se remarce prin profesionalismul ei, dar şi prin faptul că e singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului „cadouri", chiar dacă e nevoită să reziste în fiecare zi reflexelor pacienţilor şi presiunilor unora dintre colegi care o văd ca oaia neagră care strică piaţa. De oameni ca Alexandra avem nevoie ca de aer dacă vrem ca România să se schimbe. Avem o datorie să îi aplaudăm şi să îi încurajăm pentru că ei sunt eroii tăcuţi care fac România mai bună în fiecare zi. Sunt mândru de Alexandra!“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
21.07.2017, 13:42:25

Din pacate totul pleaca de la mentalitatea oamenilor care s-au obisnuit ca la doctor trebuie sa dai ceva inainte.Daca fiecare pacient ar evita asta si de fiecare data cand este hartuit de medici sa sune imediat la 112 si sa reclame,atunci nici medicii nu ar mai intinde mana.Toata lumea asteapta ca medicii sa nu mai ia spaga dar la randul lor majoritatea pacientilor incearca sa dea.

+3 (3 voturi)
stelian PREDA
21.07.2017, 13:42:54

ASTA inseamna sa fi medic cu vocatie, dar nu stiu daca intr-o lume reala ca a noastra, in care ne traim viata ,este bine sa ,,respingi,,chiar totul,orice urma de recunostinta sincera, deoarece risti sa fi catalogat distant,rece,chiar ciudat.

-2 (4 voturi)
Ion Capsuna
21.07.2017, 19:16:36

Toata stima, domna!

+1 (1 vot)
Carmen Florea
22.07.2017, 15:57:28

Vai de steaua voastra daca ati ajuns ca normalitatea s-o dati ca ceva iesit din comun: cu un doctor sau cu un popa Romania pluteste pe aripile prosperitatii... ... sigur 'admiratorul' nu esti tu?..

-1 (1 vot)
Modifică Setările