Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Primăria amendată cu 40.000 de lei de DSP pentru că a furnizat apă care nu este potabilă în reţeaua publică

1
26 Jan 2022 17:53:30
Autor: Alin Ion
O comisie de la DSP Gorj a stabilit că apa de la reţeaua publică din Baia de Fier nu este potabilă                  Foto: Arhivă Adevărul
O comisie de la DSP Gorj a stabilit că apa de la reţeaua publică din Baia de Fier nu este potabilă                  Foto: Arhivă Adevărul

Primăria unei comune din judeţul Gorj a fost amendată cu suma de 40.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru că apa furnizată la reţeaua publică nu este potabilă.

Mai mulţi localnici din comuna Baia de Fier s-au plâns de anumite probleme de sănătate şi s-au adresa instituţiilor. Omenii au postat diferite comentarii pe reţelele sociale:

„Suntem în secolul XXI şi nu avem apă potabilă. Localitatea noastră este situată între două râuri, dar nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună de băut. Avem copii mici. Am avut probleme, dar nu ştiu dacă este de la apă sau de la altceva, dar sunt autorităţi în măsură să verifice acest lucru“. 
 
O comisie din partea DSP Gorj şi Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj a efectuat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, o serie de verificări şi a constatat că apa nu este potabilă, astfel că aplicat Primăriei comunei Baia de Fier o amendă de 40.000 de lei. 

S-a constatat că apa nu este potabilă deoarece „nu corespunde examenului chimic prin parametrul Clor rezidual liber şi total şi a examenului microbiologic, în special prezenţa germenilor patogeni, neconformitate datorată şi tratării insuficientă a apei“, a stabilit comisia. 

De asemenea , comisia a mai stabilit că nu există autorizaţie sanitară de funcţionare a instalaţiei. 
 

Primăria este obligată săi informeze pe cetăţeni

Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, a transmis că Primăria Baia de Fier a fost obligată să informeze cetăţenii că apa nu este potabilă şi că a mai fost sancţionată anul trecut pentru că nu a luat măsuri să dezinfecteze apa: „DSP Gorj a impus Unităţii Administrativ Teritoriale să informeze populaţia de calitatea apei distribuită în reţea“.
 

Primarul vrea să conteste amenda

În schimb, primarul comunei Bai de Fier, Dumitru Turbăceanu, a precizat că va contesta amenda primită: „Se ştie de ani de zile că nu furnizăm apă potabilă. Am anunţat acest lucru şi prin afişe la magazine sau la sediul Primăriei. Noi am investit pentru a aduce reţeaua de alimentare cu apă la un nivel corespunzător. Analizele au ieşit acum bine, astfel că oamenii nu s-au îmbolnăvit de la apă. Staţia de tratare a apei şi aducţiunea au fost recepţionate la sfârşitul anului trecut, dar nu am reuşit să obţinem încă autorizaţia sanitară“.
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 
UPDATE Ameninţare cu bombă la o şcoală din municipiul Târgu-Jiu. Autorul, un elev de 14 ani, a fost depistat de poliţişti
 
Peste 100 de elevi şi cadre didactice din Gorj sunt infectate cu COVID-19

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ilie de la sculărie™
26.01.2022, 17:56:51

Au amendat primaria, vai.. adica au lipsit comunitatea de 40 000 lei care sa fie investiti si/sau sifonati ulterior de catre o firma de partid. Sa il amendeze pe primar ca pana una alta amenzile astea sunt doar bani publici mutati dintr-un buzunar in altul. Cand o sa vedem primari pusi sa achite pentru mizeriile pe care le gireaza atunci o sa se faca ordine.

+8 (8 voturi)
Modifică Setările