Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Primarul comunei Drăguţeşti a fost condamnat la închisoare cu suspendare

0
29 Sep 2014 08:57:09
Autor: Alin Ion
Vasile Moşoiu a fost condamnat cu suspendare pentru că şi-a recunoscut vina
Vasile Moşoiu a fost condamnat cu suspendare pentru că şi-a recunoscut vina

Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti, a fost condamnat, de către Judecătoria Târgu-Jiu la un an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese.

 
 
Primarul Moşoiu a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată şi a beneficiat de reducerea cu o treime a pedepsei, potrivit codului de procedură penală. Acesta a primit ca pedeapsă accesorie interzicerea dreptului de a alege sau de a fi ales în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Edilul a fost trimis în judecată, anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Potrivit procurorilor, acesta a vândut, în anul 2008, Primăriei Drăguţeşti, în fruntea căreia se afla de puţin timp, un teren, printr-un intermediar, în urma tranzacţiei încasând suma de 22.000 de euro. 
 
Primarul a cumpărat un teren deţinut chiar de el
 
Consiliul Local Drăguţeşti, în care Vasile Moşoiu era, la vremea respectivă, consilier local,  a aprobat un proiect de alimentare cu apă şi reţea de canalizare, iar studiul de fezabilitate a stabilit că staţia de epurare a apei menajere trebuie amplasată în satul Cârbeşti. Între timp, Moşoiu a fost ales primar şi s-a gândit să profite de pe urma funcţiei sale. Astfel, acesta deţinea un teren în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi în localitatea Cârbeşti, din care vândut 3700 metri pătraţi primăriei pe care conducea. Astfel, acesta a iniţiat un proiect de hotărâre pentru cumpărarea terenului pe care-l deţinea. Consiliul Local a aprobat hotărârea şi chiar a stabilit ca primarul să negocieze achiziţionarea terenului. 
Pentru că nu putea să cumpere terenul de la el, primarul Moşoiu a apelat la un intermediar, Alexandru Croce, un avocat din Motru, căruia i-a vândut terenul, care, ulterior, a fost achiziţionat de primărie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările