Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Proprietarul unui hotel din Târgu Jiu, amendat cu 100.000 de lei de Poliţia Locală

0
30 Jul 2021 17:27:31
Autor: Alin Ion
Materialele de tip BCA reprezintă un pericol pentru trecători, pentru că au fost puse unele peste celelalte
Materialele de tip BCA reprezintă un pericol pentru trecători, pentru că au fost puse unele peste celelalte

Proprietarul ujnui hotel situat pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din Târgu Jiu, a fost amendat cu suma de 100.000 de lei vechi de către Poliţia Locală Târgu Jiu.

Acesta este acuzat că a executat lucrări fără autorizaţie de construcţie. 

„Proprietarul unui hotel din municipiul Târgu Jiu a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 republicată, întrucât a executat lucrări de construcţii fără autorizaţie de construire.
Maximul amenzii prevăzut de lege a fost stabilit ţinându-se cont de prevederile O.G. nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, sub aspectul pericolului social al faptei, al împrejurărilor în care a fost săvârşită, precum şi al caracterului repetitiv la faptei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Amendat de mai multe ori

Conform Poliţiei Locale, în perioada 2014 - 2017, la construcţia existentă au fost executate mai multe lucrări de construire, modificare şi extindere, fără a fi obţinute autorizaţii de construire, fiind aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea lucrărilor de construcţii.
În acelaşi timp cu aplicarea sancţiunilor contravenţionale au fost dispuse şi măsurile complementare de oprire imediată a lucrărilor, precum şi de intrare în legalitate.
 
„Întrucât lucrările au fost continuate, în anul 2015 poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului şi Disciplina în Construcţii au întocmit documentaţia necesară în vederea sesizării organelor de cercetare penală. 
De asemenea, întrucât nu a fost respectată nici măsura de intrare în legalitate, Poliţia Locală Târgu Jiu a sesizat instanţele judecătoreşti pentru a dispune desfiinţarea construcţiilor realizate nelegal.
În luna iunie 2021, la doar câteva zile după punerea în executare a sentinţei civile privind desfiinţarea unei închideri perimetrale, pe latura posterioară a construcţiei, proprietarul acesteia a executat pe acelaşi amplasament, o altă închidere perimetrală, fără autorizaţie de construire.
BCA-urile rezultate în urma desfiinţării închiderii perimetrale au fost aşezate de forma unui zid, la etajul superior, fără elemente de prindere între ele, fapt ce poate pune în pericol viaţa persoanelor care tranzitează zona.
Ca urmare a celor constatate a fost solicitat punctul de vedere al autorităţii administraţiei publice competente, cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a construcţiilor realizate fără autorizaţie de construire. 
Din adresa transmisă de către Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului rezultă că pentru imobilul respectiv nu se pot emite autorizaţii de construire deoarece situaţia din teren nu corespunde cu planul de amplasament şi delimitare a bunului imobil iar indicatorii urbanistici (POT, CUT) sunt depăşiţi, fapt pentru care, o dată cu aplicarea amenzii, a fost dispusă şi măsura desfiinţării construcţiilor nelegale“, a mai anunţat Poliţia Locală Târgu Jiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările