Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Protestul unui tânăr nemulţumit de starea deplorabilă a unui drum judeţean: pescuieşte în fiecare groapă din asfalt

1
21 Feb 2018 16:05:55
Autor: Alin Ion
Constantin Sichitiu pescuieşte în gropile de pe DJ 664 A
Constantin Sichitiu pescuieşte în gropile de pe DJ 664 A

Un tânăr din comuna gorjeană Stăneşti s-a gândit să îşi arate nemulţumirea faţă de starea deplorabilă a drumului pe care merge zilnic la serviciu. Acesta pescuieşte în fiecare groapă de pe traseul de 4-5 kilometri pe care-l parcurge zilnic.

Constantin Sichitiu (29 de ani) spune că a „prins“ doar roata maşinii sale într-o groapă de pe Drumul Judeţean 664A, care face legătura între comuna Stăneşti şi municipiul Târgu Jiu. „Cauciul a făcut explozie după ce am intrat într-o groapă. A ploua şi acum nu se mai vede cât de mare este groapa. A venit şi o maşină din faţă şi nu puteam să ocolesc groapa. Acum două zile s-a întâmplat, iar ieri am vrut să-mi exprim dezamăgirea faţă de aleşii noştri într-un fel mai amuzant, conform tradiţiei româneşti «A face haz de necaz»“. 

Circulă cu viteză redusă

Constantin spune că este nevoit să meargă cu viteză redusă pentru a nu-şi distruge maşina:
„Este un dezastru pe acel drum. Trebuie să mergi cu viteza a II-a sau a III-a ca să nu îţi avariezi maşina. După ce că din salariile noastre cu foarte mare greutate îţi poţi cumpăra o maşină, să mai bagi bani în ea pentru reparaţii din cauza drumului, atunci nu îţi mai vine să o scoţi din curte. Merg zilnic pe acest drum“.
Acesta parcurge distanţa de 4-5 km în 15-20 de minute, pe când în mod normal nu ar dura mai mult de cinci minute. 

„Nici nu ştii pe care s-o ocoleşti. Este ca la loto“

Tânărul ne spune că gropile s-au înmulţit şi s-au mărit în ultima perioadă din cauza ploilor şi a perioadelor de îngheţ - dezgheţ: „Gropile se măresc şi apar ca ciupercile după ploaie. Anul trecut, în toamnă, s-au mai făcut lucrări de «plombare», dar nu rezistă cu ploile şi perioadele de îngheţ şi dezgheţ. (...) Gropile ajung la un diametru de 70 de centimetri şi chiar la 20 de centimetriu adâncime. Reprezintă un pericol pentru toate autoturisme. Nici nu ştii pe care s-o ocoleşti. Este ca la loto. Nu ştiu de ce mai plătim taxe şi accize peste tot“.
 
 
Acesta a povestit că un coleg de serviciu chiar a ajuns cu maşina în şanţ din cauza unei gropi: „A vrut să ocolească o groapă şi a ajuns cu maşina în şanţ. A fost nevoie să-l scoatem din şanţ“.
 
Prietenii lui Constantin au fost încântaţi de ideea acestuia: „Prietenii au fost foarte încântanţi. Unii chiar i-au trimis mesaje că mă susţin să candidez la primărie“.
 

S-au aprobat fondurile pentru reabilitarea drumului

 
Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, a spus că drumul va fi modernizat în acest an: „Fondurile necesare estimate la suma de 2.589.524 lei fără TVA pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a DJ 664A, KM 16+020-KM 18+920, de pe raza comunei Stăneşti, au fost aprobate prin bugetul propriu al Judeţului Gorj, în data de 16.02.2018. În momentul de faţă se definitivează documentaţia tehnico-economică în vederea publicării în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), până la data de 1.03.2018. După parcurgerea procedurilor de achiziţie publică, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiţie ,,REABILITARE  DRUM JUDEŢEAN 664A, KM 16+020-KM 18+920, COMUNA  STĂNEŞTI, JUDEŢUL  GORJ”, fiind estimată o perioadă de 6 luni pentru finalizarea acestora“.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

komozoi
22.02.2018, 17:35:44

A prins ceva?

Modifică Setările