Revolta proprietarilor de pensiuni, după închiderea Transalpinei: „Asfaltul este uscat şi e soare“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia pe Transalpina a fost închisă până în vara anului viitor                                 FOTO: CNAIR
Circulaţia pe Transalpina a fost închisă până în vara anului viitor                                 FOTO: CNAIR

Circulaţia rutieră pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, a fost închisă definitiv din 20 octombrie, de către o comisie formată din reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi ai altor instituţii, deşi carosabilul este uscat, iar vremea este frumoasă

Proprietarii de pensiuni din zona Rânca sunt revoltaţi şi ameninţă cu acţiuni în instanţa de judecată. Nu se mai poate circula pe Transalpina decât până în zona Rânca, pentru cei care circulă pa raza judeţului Gorj, iar cei care vin de la Alba pot să ajungă doar până la Obârşia Lotrului.

Traficul era închis temporar pe acest sector de săptămâna trecută, ca urmare a unei ninsori. „Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

Menţionăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă“, se arată într-un comunicat al CNAIR, care invocă un normativ care reglementează ca circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan să se închidă pe 20 octombrie.

În schimb, tot o comisie a stabilit ca traficul pe Transfăgărăşan să rămână deschis până la 1 noiembrie.

„Trebuie să răspundă cu demisia“

Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a spus că măsura este abuzivă: „Vrem să vedem motivele care au stat la baza luării acestei decizii. Cei care au făcut parte din comisia respectivă trebuie să răspundă cu demisia. Circulaţia se va putea redeschide. Este soare şi frumos, iar drumul este uscat. Avem pierderi foarte mari, pentru că turiştii nu mai vor să vină. Ne gândim să-i acţionăm în judecată“.

Prefect: „Am încercat să fac toate demersurile“

Marcel Iacobescu, prefectul judeţului Gorj, a spus că s-a considerat că există riscul formării de polei: „Comisia a motivat că este posibil să apară polei şi atunci nu poate să-şi asume riscul. Am încercat să fac toate demersurile pentru a se menţine deschisă circulaţia măcar până la 1 noiembrie, dar nu s-a putut“.

Vă recomandăm să mai citiţi:

S-a dublat numărul gorjenilor care se vaccinează împotriva COVID-19

Record de decese în judeţul Gorj: 16 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în 24 de ore

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite