Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

S-a stins din viaţă unul dintre cei mai iubiţi profesori din Gorj. „Un om de o rară profunzime şi înţelepciune“

0
21 Oct 2020 08:27:02
Autor: Alin Ion
Gheorghe Negulescu era un profesor foarte iubit de elevi                                 FOTO: Facebook
Gheorghe Negulescu era un profesor foarte iubit de elevi                                 FOTO: Facebook

Un iubit profesor de matematică, aflat la pensie, s-a stins din viaţă marţi, 20 octombrie. Foştii elevii, dar şi colegi au postat mesaje emoţionante pe Facebook, prin care îşi exprimă regretul cu privire la decesul dascălului Gheorghe Negulescu, căruia îi poartă un mare respect.

 
Georgiana Peştişanu, fostă elevă a profesorului care s-a stins din viaţă, a postat un mesaj prin care îşi arată recunoştinţa: „Îmi este nespus de greu să scriu la timpul trecut despre Domnul Profesor Negulescu, iar majusculele nu sunt nicidecum rodul vreunei greşeli de tipar, ci expresia unui sincer şi adânc respect pe care i l-am purtat. 
Cum altfel ai putea să vorbeşti despre un om cu o inimă largă, atât de mare încât să ne cuprindă în ea pe toţi? Chiar şi pe acei rătăciţi  mai puţin talentaţi în ale matematicii, pe care îi trata cu multă înţelegere şi umor, în timpul popasului de patru ani pe băncile liceului, înainte de a deveni studenţi la... Filologie, precum subsemnata. Şi nu pentru ca ar fi fost un dascăl indulgent, ci pentru că, dincolo de aparenta jovialitate a domniei sale, de veselia sa contagioasă, se ascundea un om de o rară profunzime şi înţelepciune.
Un om care se bucura de fiecare succes al nostru aşa cum doar dumnealui ştia să se bucure,  cu o bucurie caldă, copilăroasă , sinceră şi nedisimulată, caracteristică a oamenilor curaţi la suflet, niciodată măcinati de orgolii mărunte.
Iată de ce, aflând astazi din spaţiul virtual vestea fulgerătoarei sale dispariţii şi fiindu-mi imposibil să accept crunta evidenţă, mi-am sunat familia, pentru a întreba...daca este adevărat.
Am simţit nevoia să scriu acum, la ceas de seară, aceste rânduri, însoţite de trista reflecţie: 
A (mai) plecat un om bun.
Dumnezeu să-l odihnească!“
 
„Un profesor exigent, un diriginte minunat şi persoana care a avut grijă ca petrecerile noastre să fie în gaşcă şi „de gaşcă”, dacă pot spune aşa. L-am apreciat cum s-a bucurat de fiecare zi din viaţa dumnealui şi sunt convinsă că, acolo Sus, mulţi vor invăţa matematică, iar dupa cursuri, se vor bucura de optimismul domnului diriginte. 
Drum lin, domnule diriginte!“, a transmis Octavia Hantea, jurnalistă. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările