Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Scandal cu replici dure între drumari şi cabanieri pe Transalpina, după blocarea cu parapeţi a drumului. „De ce Argeşul poate ţine deschis Transfăgărăşanul?“

0
25 Oct 2017 14:06:10
Autor: Alin Ion
Pe Transalpina nu se mai circulă de luni dimineaţa
Pe Transalpina nu se mai circulă de luni dimineaţa

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri din zona Rânca se află în conflict cu drumarii care au decis închiderea circulaţiei pe Transalpina, pe sectorul cuprins între Rânca (judeţul Gorj) şi Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea).

Parapetul din beton care a fost pus de lucrătorii Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu pentru a bloca pătrunderea maşinilor pe drum a fost mutat. Bănuiala conducerii se îndreaptă către cabanieri. Circulaţia pe Transalpina a fost închisă luni, 23 octombrie, după ce în zonă a nins.

„Semnalizarea de închidere a drumului s-a făcut cu bariere metalice şi s-au montat şi parapeţi de tip «New Jersey» din beton. Alaltăieri s-a încercat să se tragă cu maşina de un parapet. S-a întâmplat la ieşire din Rânca. Fapta lor este distrugerea indicatoarelor rutiere. Am pus parapeţi de acest fel la ieşire din Rânca, la kilometrul 34, la podul de la râul Lotru, şi la Obârşia Lotrului, unde mai sunt exploatări din lemn. Fac apel la toţi cetăţenii şi îi rog şi pe cabanierii din Rânca să înţeleagă că nu este un moft al cuiva să se închidă Transalpina. Viaţa şi siguranţa participanţilor la trafic este prioritară“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. 
 
Constantin Pănescu, reprezentantul proprietarilor de spaţii de cazare, din Rânca spune că drumarii nu acţionează cum trebuie şi preferă să închidă circulaţie după prima ninsoare. Acesta spune că parapetul  nu a fost mutat de cabanieri.

„Normal că sunt şi cabanieri supăraţi, dar nu ştiu să se fi umblat la acel parapet. Un drum ca acesta nu se poate închide. De ce Argeşul poate ţine deschis Transfăgărăşanul şi bagă utilaje până la Bâlea Lac, pe zăpadă de 15-20 de centimetri şi mergeau autocarele, iar Transalpina stă închisă pentru doi centimetri?“, a spus Cionstantin Pănescu 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările