Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Secţiile de Terapie Intensivă din G0rj pline cu pacienţi cu COVID-19. Un bolnav aflat în stare grav a fost trimis cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş

0
7 Aug 2020 17:05:40
Autor: Alin Ion
Un pacient aflat în stare gravă a fost transferat la spitalul din Târgu Mureş                          FOTO Profimedia
Un pacient aflat în stare gravă a fost transferat la spitalul din Târgu Mureş                          FOTO Profimedia

Secţiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 din judeţul Gorj sunt pline. Din acest motiv, astăzi, un pacient a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Târgu Mureş.

„Situaţia este cruntă“, spune Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, desemnat soital suport COVID-19 pentru judeţul Gorj. 

La secţia de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber, iar capacitatea de internare se apropie de nivelul maxim. Sunt internaţi aproape 150 de pacienţi, iar numărul total de paturi din spital este este de 200. 

„La Terapie Intensivă nu mai avem niciun loc liber. Au fost făcute astăzi mai multe externări, dar aşteptăm să mai vină până la finalul zilei în jur de 20 de pacienţi, astfel că vom ajunge la 140-145 de pacienţi. Există două variante în cazul în care apare un pacient care necesită internare la Terapie Intensivă: un pacient care nu este într-o situaţie aşa de gravă este mutat pe salon, dacă medicul care îl are în grijă îşi dă accceptul sau mai există posibilitatea mutării la un alt spital, din Craiova sau Bucureşti“, a mai spus medicul Constantin Târziu. 

La Secţia de Terapie Intensivă din Târgu Jiu nu sunt paturi libere

Situaţia este asemănătoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate, iar un bolnav de COVID-19 aflat în stare gravă a fost transportat astăzi cu elicopterul SMURD. La Secţia de Boli Infecţioase sunt internaţi 65 de pacienţi, dintre care 10 se află la Terapie Intensivă. 

Din cauza acestei situaţii, un pacient infectat în noul tip de coronavirus care se află în stare gravă a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Târgu Mureş. 

„Este vorba de un pacient care are şi alte  afecţiuni, o patologie cardiacă şi o saturaţie scăzută de oxigen. Pentru că la Secţia de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 s-a luat legătura la niovel naţional şi a fost transportat la spitalul din Târgu Mureş“, a spus Florin Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vă mai recomandăm să citiţi


S-a vindecat de COVID-19, dar a făcut infarct la duş şi a murit la trei ore de la externarea din spital

VIDEO Apă de culoarea cafelei la robinetele localnicilor dintr-o comună gorjeană

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările