Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Sediul Primăriei Târgu Jiu este restaurat. Lucrările costă 200.000 de euro

0
12 Aug 2014 09:09:55
Autor: Alin Ion
Lucrările se vor finaliza în cel mult trei luni
Lucrările se vor finaliza în cel mult trei luni

Sediul Primăriei municipiului Târgu-Jiu se află în proces de restaurare. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de trei luni şi se ridică la o valoare de 200.000 de lei.

Banii au fost alocaţi din bugetul administraţiei locale. Toată faţada Primăriei şi tâmplăria exterioară vor fi înlocuite. De asemenea, clădirea va fi pusă în valoare printr-un sistem de iluminat special. „Se efectuează lucrări de restaurare: lucrări de restaurare faţadă, refacerea tencuielii, restaurarea elementelor arhitecturale, câteva uşi şi ferestre vor fi înlocuite. se va pune un accent deosebit pe partea de iluminat pentru că se va încerca punerea în valoarea a sediului primăriei“, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 
 
Clădirea are o vechime de peste 80 de ani şi se află pe lista monumentelor istorice
 
Sediul Primăriei Târgu-Jiu a mai fost renovat în urmă cu peste 12 ani de către aceeaşi firmă. Restaurarea ar trebui să se finalizeze în mai puţin de trei luni. Clădirea are o vechime de peste 80 de ani şi se află pe lista monumentelor istorice. Imobilul a fost construit după planurile arhitectului Taşcu Ciulei şi a avut, la început, destinaţia de cămin de ucenici pentru cooperaţia de meseriaşi din Târgu-Jiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările