Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Sunt un perfecţionist“

4
30 Jul 2021 04:05:17
Autor: Alin Ion
Bogdan Dumitrescu este singurul student care a intrat cu 10 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare (foto: Arhivă Personală)
Bogdan Dumitrescu este singurul student care a intrat cu 10 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare (foto: Arhivă Personală)

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. 
 
„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea. 
 
La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. 
 

 „Mai am multe de învăţat“

 Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat. 

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“. 

„Este cea mai grea facultate din România“                      

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte  mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din  generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o  este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 
Cum a ajuns o tânără antreprenoare să deţină cea mai mare pensiune din staţiunea Polovragi
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

iwillneverlookback2017 iwillneverlookback2017
30.07.2021, 09:48:16

Iar propaganda? Va asigur ca pe piata muncii nimeni nu-ti ridica statuie ca ai absolvit Automatica.

-65 (73 voturi)
Expat Gabriel
30.07.2021, 11:14:39

Ar cam trebui să-şi aleagă deja ţara unde vrea să emigreze!

-57 (65 voturi)
Ilim
30.07.2021, 12:21:08

Absolut corect, nimeni nu-ti ridica statuie pe piata muncii nici acum si nici atunci (1981) in anul in care am absolvit eu facultatea asta care era intr-adevar la fel de grea si atunci. Era populata in proportie de peste 75% numai cu absolventii premianti din liceele din toata tara. In 1981 cand am absolvit-o, salariul de incadrare a fost de 2120 lei net, iar salariul mediu pe economie era de 2340 lei net. Deci statul comunist asa te aprecia (sub medie) dupa 5 ani dificili si dupa zeci de examene date. In principiu nimic nu s-a schimbat de atunci, iar absolventii de atunci si mai ales cei de-acum au luat calea strainatatii.. in fond, fiecare are doar o viata.. cealalta daca va mai fi .. "om trai si om vedea".. :))

+3 (3 voturi)
t mihai
30.07.2021, 16:12:41

"... a reuşit să intre cu media 10..." Într-un sistem de notare de la 0 la 10, nu are cum sa existe medii de 10...

+11 (35 voturi)
Modifică Setările