Spital din Gorj alimentat cu energie electrică ecologică. Va avea propriul parc fotovoltaic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din localitatea Dobriţa va fi alimentat cu energie produsă de soare                 Foto: Alin Ion
Spitalul din localitatea Dobriţa va fi alimentat cu energie produsă de soare                 Foto: Alin Ion

Două spitale din judeţul Gorj vor beneficia de investiţii de aproximativ 10 milioane de euro. Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa va beneficia de un parc fotovoltaic prin care va fi alimentat cu energie electrică.

Proiectele de reabilitarea energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa au o valoare totală de peste 46 de milioane de lei.

Contractele au fost semnate joi, 30 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) în cadrul Componentei C5 - Valul Renovării din Planul National de Redresare şi Rezilienţă.

„Conform informaţiilor din proiectul de reabilitare, clădirea din strada Progresului a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu ar urma să fie termoizolată, iar întreaga tâmplărie din PVC urmează să fie înlocuită cu una mult mai eficientă. De asemenea, vor fi înlocuite instalaţiile de încălzire şi preparare a apei calde pentru consum, instalaţiile electrice de iluminat şi, nu în ultimul rând, unitatea sanitară va avea o sursă proprie de energie regenerabilă, respectiv panouri solare mono cristaline. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un sistem de monitorizare independentă a calităţii aerului, a sistemelor electrice şi de iluminat precum şi a altor sisteme instalate în clădire (detecţie efracţie şi incendiu, sistemele de control acces şi de supraveghe video etc.)“, a informat Consiliul Judeţean Gorj.

Parc fotovoltaic şi pompe de căldură la Dobriţa

Lucrări similare vor fi executate şi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa. „Aici independenţa energetică va fi asigurată, total sau parţial, de către un parc fotovoltaic de 0,5 MW, cu structura de producţie completă, respectiv fixarea la sol, invertoare, comutator inteligent şi transformator. De asemenea, va fi montat un sistem de încălzire principal, realizat din pompe de căldură, racordat la circuitul de încălzire existent“, se mai arată în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Gorj.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Manifestările copilului care suferă de tulburarea de spectru autist. Incidenţa diagnosticului a crescut

 Preţurile la carburanţi nu-i ţin departe pe turişti de Transalpina. Număr mare de vizitatori la stâna Ştefanu VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite