Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Spor salarial de 30% pentru angajaţii prefecturilor, pentru că „luptă cu pandemia” de COVID-19

3
13 Jan 2021 18:14:08
Autor: Alin Ion
Toţi angajaţii Prefecturii Gorj primesc un spor de 30%
Toţi angajaţii Prefecturii Gorj primesc un spor de 30%

Toţi salariaţii Prefecturii Gorj, indiferent de poziţia pe care o ocupă, beneficiază de un spor salarial de 30 la sută, pentru că participă la acţiunile de combatere a pandemiei de COVID-19.

De acest spor beneficiază şi un funcţionar care îşi desfăşoară activitatea într-un birou, dar şi femeia de serviciu. Prefecţii şi cei doi subprefecţi nu beneficiază de sporul de 30 la sută. 

Csomin Pistol, prefectul judeţului Gorj, spune că sportul este acordat pentru salariaţii tuturor prefecturilor din ţară, în baza unei ordonanţe de urgenţă din luna august a anului trecut: „Sporul acesta se acordă salariaţilor tuturor ăprefecturilor. A fost dată o ordonanţă de urgenţă de minister în luna august. Aşa a fost dată ordonanţa de urgenţă. 

Cel mai expus este prefectul, pebntru că participă la cele mai multe acticităţi, dar, oricum, prefectul este remunerat şi are salariul mare, la fel şi subprefecţii, astfel că nu a fost o problemă. Văd că se face atâta caz. Prefectul este ordonator terţiar, iar sumele se acordă prin Ministerul Afacerilor Interne“.

Sporuri pentru o parte a personalului medical

Sporuri se acordă şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a precizat că, potrivit aceleiaşi ordonanţe de urgenţă, directorii primesc un spor de 40% la salariu, iar inspectorii de la inspecţia sanitară de 30%.

De asemenea, potrivit managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, în cadrul unităţii medicale doar personalul medical care se ocupă de îngrijirea bolnavilor confirmaţi cu COVID-19 beneficiază de un spor cuprins între 75 şi 85 la sută. 

În spitalele din Anglia se tace şi se munceşte 

În spitalele din Anglia, lucrurile stau în mod diferit. „Nu prea se fac revendicări salariale, deşi era o discuţie să ni se majoreze veniturile cu 15%. Nu se pune presiune mare pe guvernanţi în situaţia actuală. Lumea tace, munceşte în continuare şi ne facem treaba, fără să ridicăm pretenţii materiale“, a spus Roxana Hotoboc, medic român care lucrează la departamentul de urgenţă la cel mai mare spital din Londra. 

Vă mai recomandăm să citiţi

Medicul român distins pentru excelenţă de cel mai mare spital din Londra: „Lumea tace şi munceşte

Unul dintre cei mai apreciaţi medici români din străinătate s-a vaccinat anti-COVID-19. „Este singura armă pe care o avem“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

defu gabi
13.01.2021, 19:09:07

La prostimea cu minimum pe economie limiteaza la 3% iar la gusatii politic le creste cu 30%... Se lupta astia cu covidu' cum se lupta pe vremuri Bula in somn cu ostirea otomana si se trezea obosit mort, fiind nevoit sa se culce la loc sa se odihneasca si el un pic...

-3 (5 voturi)
florin bala
13.01.2021, 19:25:53

prosteala si batjocura pe fatza ...

+1 (1 vot)
Mironov George
13.01.2021, 19:48:13

Fac respiratie gura la gura bolnavilor de COVID. Motivarea ca au participat la alegeri (intrati pe siturile prefecturilor si vedeti ce sume au incasat cei implicati pentru doua zile de centralizare a voturilor - sumele sunt echivalente a trei salarii nete la nivelul minim, adica ei in doua zile incaseaza peste salariu normal o suma cat obtine unul cu salariu minim in trei luni). Catule, cu risipa asta nu o sa ai bani nici de hartie igienica pana in Decembrie, daramite pentru cresterea pensiilor si alocatiilor.

+1 (1 vot)
Modifică Setările