Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Tânăr care a contractat o infecţie cu stafilococ auriu în spital, condamnat la moarte de sistemul medical

3
21 May 2019 08:42:10
Autor: Alin Ion
Mai multe spitale au refuzat să-l primească pe Cristian
Mai multe spitale au refuzat să-l primească pe Cristian

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Târgu Jiu, tatăl unui copil de patru ani, este internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Cristian Buluz suferă de cancer la plămâni, dar starea sa de sănătate s-a agravat după ce a contactat în spital în urmă cu aproximativ trei luni o infecţie cu stafilococ auriu.
 
Familia şi medicii încearcă tranferul pacientului la o altă clinică din Bucureşti, dar nimeni nu l-a primit pe Cristian, care trăieşte în prezent doar cu ajutorul aparatelor. Diperată, familia a parcurs sute de kilometri şi a luat spitalele la rând, încercând să obţină acceptul în vederea transferării lui Cristian, dar fără vreun rezultat. „Ne agăţăm de ultima speranţă, ca să ştim că am încercat totul. Nu ştiu de ce durează aşa de mult transferul. Trebuie tratată mai întâi infecţia şi pe urmă de cancer. Anul trecut când s-a depistat tumora, ni s-a spus că are 90% şanse de recuperare. Nu ştiu de ce nu se acceptă transferul, dar noi îi rugăm să ne salveze copilul“, a spus tatăl lui Cristian. 

Pacientului i se administrează antibiotice

 
Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a menţionat medicii au sunat la mai multe spitale, pentru transferul pacientului: „Medicii au făcut tot ce s-a depins de ei. Au fost sunaţi cei de la «Victor Babeş» şi «Marius Nasta», dar nu s-a primit acceptul în vederea realizării transferului. O să se insiste în continuare. Pacientul este internat la Terapie Intensivă şi i se administrează antibiotice şi se face tot ce este nevoie“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kamy node
21.05.2019, 11:35:16

MARE ADEVAR , CORUPTIA UCIDE ! ROMANI , AVEM DOUA SANSE : SA NE LASAM UCISI DE CORUPTIE SAU SA UCIDEM NOI CORUPTIA , SA IESIM LA VOT !

+3 (3 voturi)
Mihai Popescu
21.05.2019, 14:47:37

Nea kamy si pe cine ar trebui sa votam ? Este f. greu de ales intre hoti si borfasi pt. ca altii nu mai avem.

0 (2 voturi)
Gicu Gicu
21.05.2019, 16:48:58

boico, cum ati boicotat si voi referendumul pt familie