Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Târgu-Jiu: Casa în care a stat Tudor Vladimirescu, de închiriat

0
21 Feb 2010 13:27:46
Autor: Alin Ion
În casa în care a stat Tudor Vladimirescu s-ar putea înfiinţa un after-school
În casa în care a stat Tudor Vladimirescu s-ar putea înfiinţa un after-school

Casa Vasile Moangă, una dintre cele mai reprezentative clădiri din municipiul Târgu-Jiu, este oferită spre închiriere de proprietari.

În prezent, aici este sediul Secţiei pentru copii şi tineret din cadrul Bibliotecii Judeţene «Christian Tell», dar contractul expiră de data de 31 martie, iar biblioteca va fi mutată în altă locaţie. Deja, pe sediul casei a fost pus un afiş prin care se anunţă închirierea imobilului şi au apărut primii ofertanţi. „S-au interesat mai multe persoane să închirieze casa. Unii doresc să amenajeze un centrul de întâlniri sau de conferinţe, iar altcineva intenţionează să facă un centrul after-school“,  spune Anca Drăgănescu, în vârstă de 70 de ani, unul dintre cei patru proprietari ai Casei Vasile Moangă. Aceasta a precizat că o altă variantă pe care o ia în calcul este să facă o ofertă Ministerului Culturii în vederea achiziţionării monumentului.

Chirie de 6000 de lei lunar

Imobilul a fost retrocedat în urmă cu trei ani moştenitorilor familiei Frumuşeanu, care a deţinut imobilul înainte de naţionalizare. Titu Frumuşeanu a fost primar al municipiului Târgu-Jiu la începutul secolului al XX-lea. Consiliul Judeţean Gorj a plătit o chirie lunară de 6000 de lei pentru ca biblioteca să funcţioneze în continuare.

Casa în care s-a adăpostit Tudor Vladimirescu

Casa Vasile Moangă are, pe lângă valoarea arhitecturală, şi o importanţă istorică deosebită pentru că aici a fost adăpostit pentru un timp revoluţionarul Tudor Vladimirescu: Imobilul s-a degradat în ultimul timp şi prin acoperiş se infiltrează apa. „Consiliul Judeţean trebuia să se ocupe de efectuarea reparaţiilor necesare la imobil“, spune Anca Drăgănescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii