Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Tinerii dintr-un oraş din Gorj aşteptaţi să fie „Primar pentru o zi“. Cel mai activ va fi premiat cu o tabletă

0
13 Jan 2021 10:04:59
Autor: Alin Ion
Primarul din Motru le propune tinerilor să fie alături de el la activităţile desfăşurate pe parcursul unei zile
Primarul din Motru le propune tinerilor să fie alături de el la activităţile desfăşurate pe parcursul unei zile

Tinerii din municipiului Motru, din judeţul Gorj, pot fi primar pentru o zi. Propunerea a fost făcută de către edilul şef al localităţi, Cosmin Morega, în speranţa că tinerii se vor îndrepta către administraţia locală.

Proiectul îi vizează pe tinerii cu vârste între 17 şi 25 de ani. Aceştia vor participa la toate activităţile desfăşurate de primar în ziua în care vor fi alături de acesta. Programul de lucru va începe la ora 7.00 şi se poate încheia seara, la ora 20.00. 

„Este provocarea pe care o lansez pentru tinerii din Motru cu vârsta cuprinsă între 17-25 ani care îşi doresc şi sunt pasionaţi de administraţie publică, de politică.

Mai exact, aceşti tineri pot depune o solicitare care să cuprindă numele, vârsta şi un număr de telefon, la sediul primăriei (secretariat), ori să o trimită pe contul de Facebook "Primăria Municipiului Motru" până la sfârşitul acestei luni.

De la 1 februarie, tinerii ce îşi vor depune solicitările, vor fi prezenţi pe rând, timp de 1 zi, alături de mine, la toate activităţile administrative, politice din acea zi. Practic, începând cu ora 7 şi până la 16-20, în funcţie de programul zilei, vor participa activ la activitatea din acea zi. Doresc acest lucru pentru ca tinerii noştri să poată fi informaţi de activitatea administrativă direct de la sursă, să vadă problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi, modul de rezolvare, pentru a informa la rândul lor şi alţi colegi/prieteni de aceasta activitate.

Am observat o reticenţă a tinerilor, când vine vorba de primărie, consiliu local, politică, iar prin această acţiune vor putea fi informaţi despre problemele comunităţii, ale cetăţenilor“, este mesajul transmis de primar pe pagina sa de Facebook. 

 

Toate cheltuielile vor fi suportate de primar

 

Toate cheltuielile vor fi suportate de către primarul municipiului Motru. Acesta speră să-i determine pe tineri să se îndrepte către administraţia locală: „Sper ca pe această cale, în următoarea perioadă, cât mai mulţi tineri să facă un pas curajos spre administraţia publică, politică, pentru ca împreună să putem schimba mentalităţi, mod de lucru şi să punem în practică ideile lor îndrăzneţe şi de multe ori benefice. Toate cheltuielile din ziua respectivă pentru persoana prezentă alături de mine, vor fi suportate de mine, personal.

Cel mai activ va fi premiat cu o tabletă nouă, care sper sa îi fie de folos în activitatea sa zilnică“.

Vă mulţumesc şi aştept cu multă încredere cât mai mulţi tineri să se înscrie la această provocare «Primar pentru o zi» şi, de ce nu, peste câţiva ani cei care îşi doresc acest lucru să li se şi îndeplinească şi să ocupe funcţii importante în administraţia publică, politică, funcţii care să aducă un plus valoare comunităţii noastre“.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările