Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Va fi înfiinţat un minister al energiei

0
6 Dec 2012 09:15:41
Autor: Alin Ion
Victor Ponta a anunţat înfiinţarea unui minister al energiei
Victor Ponta a anunţat înfiinţarea unui minister al energiei

Primul ministru Victor Ponta a anunţat că, în cadrul viitorului Guvern, va funcţiona un nou minister, care se va ocupa de problemele sistemului energetic.

Este vorba de Ministerul Energie, care se va ocupa de toate problemele acestui sector economic. „În viitorul guvern va exista un minister al energiei care se va ocupa doar de energie. Opţiunea mea pe care am discutat-o cu domnul Antonescu este de a avea un minister care să se ocupe de acest domeniu. Chiar în cadrul Comisiei Europene este un comisar care se ocupă de acest domeniu al energiei. Astfel, ministru va avea şi un raport direct cu comisarul pe energie. Nu vorbesc de persoane care să ocupe această funcţie până când nu am în mână mandatul de a forma guvernul“, a declarat Victor Ponta.

Sistemul energetic ar putea fi restructurat

Victor Ponta susţine că sistemul energetic are nevoie de o nouă organizare, astfel încât termocentralele să nu fie solicitate doar în perioadele de secetă: „S-a dovedit şi în acest an că, deşi costisitoare, producţia de energie pe cărbune, care înseamnă Oltenia în primul rând şi Gorjul, este cea mai sigură şi stabilă, motiv pentru care voi susţine pe plan legislativ şi în discuţiile cu Ministerul Energiei şi cu reprezentanţii din comisiile de specialitate din Parlament ca producţie pe energie termo să nu fie folosită doar la nevoie. Există o strategie de integrare a producţiei şi compania energetică rămâne în viitorii 25-30 de ani un pilon fundamental pentru asta“.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările