Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Va fi înfiinţat un partid al persoanelor cu dizabilităţi. „Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puţine“

2
19 May 2022 18:44:52
Autor: Alin Ion
Persoanele cu dizabilităţi vor avea propriul partid  FOTO: Arhivă Adevărul
Persoanele cu dizabilităţi vor avea propriul partid  FOTO: Arhivă Adevărul

Un partid care să reprezintă interesele persoanelor cu dizabilităţi şi ale familiilor acestora va fi lansat în curând în România.

Această nouă formaţiune politica va urma să participe la alegerile viitoare din anul 2024. 

Câteva persoane cu dizabilităţi din Bucureşti au avut iniţiativa de a înfiinţa noua organizaţie, care să facă o politică de protecţie a persoanelor vulnerabile, în special a celor cu handicap.

Claudiu Teregariu, din Timişora, a făcut parte până de curând din comitetul de iniţiativă care se ocupă de înfiinţarea formaţiunii politice: „Eu m-am retras deocamdată. Persoanele care se ocupă de înscrierea partidului la Tribunalul Bucureşti nu doresc în acest moment să discute de această iniţiativă, de teamă ca cineva să nu depună contestaţie, dar eu consider că nu sunt motive, atâta timp cât actele sunt făcute aşa cum trebuie.

Ideea este foarte bună şi clar că nu s-ar adresa doar persoanelor cu dizabilităţi, ci sectorului social. Fiind un partid, trebuie să deschis tuturor persoanelor“.

„Toţi cei care ne-am adunat suntem persoane cu dizabilităţi“

Claudiu Teregariu a precizat că se lucrează la întocmirea documentaţiei: „Se lucrează la întocmirea documentaţiei. Încă nu s-a depus actele. Se face pe Bucureşti, nicidecum în ţară, la acest moment. Toţi cei care ne-am adunat suntem persoane cu dizabilităţi. Din 25-30 de persoane care au cochetat cu ideea, au mai rămas 10 care au spus că vor să meargă mai departe“.

„Trebuie să se promoveze o viaţă decentă “

Claudiu Teregariu a mai spus că partidul va fi deschis pentru toate persoanele, dar că politica va fi îndreptată către protejarea categoriilor vulnerabile: „Nu va fi vorba doare de persoanele cu dizabilităţi, ci de familile acestora, deoarece ele se izbesc de multe probleme. Drepturile care sunt date pe hârtie sunt puţine, ca venituri şi ca terapii. În privinţa terapiilor, acestea sunt gratis pe hârtie. Trebuie să se promoveze o viaţă decentă atât pentru familie, cât şi pentru persoane“.

Robert Gavrilescu, persoană aflată în scaunul cu rotile din judeţul Gorj, a spus că a fost contactat pentru a se ocupa de filiala judeţeană: „Eu am declinat oferta. Am avut multe dezamăgiri şi nu mai vreau, deocamdată, să mai fac politică. O să aştept să văd ce este cu acest partid şi voi lua o decizie“.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Doi oameni de afaceri din Gorj, tată şi fiu, reţinuţi de poliţişti. Sunt acuzaţi de înşelăciune şi instigare la fals
 
Scandal într-o comună din Gorj din cauza forajelor care se fac pentru viitorul drum expres Târgu Jiu-Craiova

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ciolac Marcel
19.05.2022, 18:48:44

Este deja. Se numeste Demos.

Tomescu Tom
19.05.2022, 19:33:57

Oare dacă ar fi înființat un partid .. numit ..de ex. .. Uniunea Democrată a Românilor din România .. ar fi ok ?? Până la urmă ...care sunt criteriile ce stau la baza înființării unui partid politic ? Criteriile etnice ..știu că nu sunt ok .. Criteriile bazate pe orientarea sexuală ..nici atât .. . Partide ale strungarilor ..al meșteșugarilor ..al fermierilor .. tractoriștilor .. bolnavilor de tot felul de boli ..ar fi ok dacă li s-ar da voie să fie înființate ? Poate își fac și interlopii un partid ... Ar fi ok ??? . Până la urmă .. ce Dumnezeu a ajuns să mai însemne ...un partid ???? Adică ..în loc să-și facă o ONG care să aibă voce puternică ... ăștia fac partid ..???? Politic !!

Modifică Setările