Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Clipe de coşmar pentru un român agresat de vameşii maghiari la Nădlac. Cât a aşteptat să intre în ţară

59
20 May 2020 18:37:23
Autor: Alin Ion
Românul a fost împuns de un vameş maghiar, care l-a lovit peste mână
Românul a fost împuns de un vameş maghiar, care l-a lovit peste mână

Un român care a stat 24 de ore în vama Nădlac ca să intre în ţară a avut un conflict violent cu un echipaj de vameşi maghiari. Bărbatul susţine că unul dintre vameşi l-a împins, iar altul a vrut să-l lovească cu portiera maşinii.

Motivul disputei dintre Fănică Bordînc şi vameşii ungari a fost maşina românului, care se afla pe jumătatea drumului deoarece se formaseră două rânduri. Un român aflat în apropiere a filmat acest incident. 
 
Fănică Bordînc lucrează ca şofer pe TIR în Belgia. Acesta povesteşte că era obosit şi sursescitat după toată aşteptarea. Acesta a fost nemulţumi de faptul că mulţi şoferi nu respectau rândul şi se băgau în faţă, astfel că a pus maşina pe mjlocul drumului pentru a nu le mai da drumul să treacă.
 
„Am venit în ţară pentru că am văzut că nu mai este nevoie să stai în carantină, ci doar în izolare. Sunt plecat de 30 de ani în străinătate. M-a anunţat un prieten despre situaţia din vamă, aşa că mi-am cumpărat provizii. Eram în maşină cu copilul şi cu soţia care este gravidă. Unii dintre cei care aşteptau în coloană la vamă intrau în faţă. Până la urmă, cei de la vamă ar fi trebuit să ne organizeze. Am încercat să discut cu ei, ca să nu le mai dea voie să iese din coloană. Au fost două maşini de Bucureşti şi Bacău pe care le-au întors în urma intervenţiei mele. Nu au mai dat voie să se circule şi să vină în vamă pe drumul naţional şi ne-au dat drumul să înaintăm, dar tot veneau maşini care intrau în depăşire şi nu respectau rândul. Am ieşit din coloană şi am pus maşina, cu acordul tuturor, cam pe jumătatea drumului ca să nu mai treacă“, a povestit românul.
 
El a explicat că, la un moment dat, a venit de pe contrasens o patrulă formată din trei maşini, care a început să ţipe la el.
 
„Le-am explicat în engleză ce se întâmplă şi de ce am procedat în acest fel. Când a venit maşina de poliţie în dreptul meu, unul dintre vameşii maghiari a dat cu uşa în mine în mod intenţionat. Am reuşit să mă retrag puţin, pentru că altfel m-ar fi lovit mai rău peste picioare. Au sărit alţi doi vameşi din dubă, care vorbeau în maghiară. Altul a venit la mine şi mi-a dat peste mână şi m-a împins. Am reacţionat şi eu, firesc. A venit apoi altcineva care a vorbit mai frumos şi a încercat să calmeze lucrurile“, a mai povestit şoferul de TIR.
 

„Am fost trataţi ca nişte animale“

 Acesta spune că de 30 de ani nu s-a confruntat cu o asemenea situaţie în vamă: „De 30 de ani de când vin mereu în ţară nu am văzut aşa ceva. La graniţa dintre Germania şi Austria am stat două ore şi jumătate, iar în Ungaria nu am stat mai mult de două ore. A venit Crucea Roşie şi ne-a adus două sticle cu apă, dar în rest nu ni s-a asigurat nimic. Nu am avut o toaletă la dispoziţie. Am fost trataţi ca nişte animale“, a conchis românul. 
VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

Decebal Burebista
20.05.2020, 18:55:34

„Am fost trataţi ca nişte animale“...hadică cum aţi meritat..sau vroiaţi mai bine aşa: https://adevarul.ro/news/eveniment/video-roman-fost-arestat-politia-spaniola-strada-aplauzele-martorilor-ferestre-1_5e9031345163ec4271941190/index.html https://adevarul.ro/locale/buzau/video-amenzi-190000-lei-barbatii-sfidat-echipaj-politie-1_5e9edeb25163ec4271fa04a4/index.html băi fănică gogârţ....chiar aşa...

-11 (31 voturi)
Gabriel Gabriel
20.05.2020, 19:15:24

Ce treaba are bai caka la olita intamplarea omului cu ce mananci tu? hungur extremist ce esti.

+3 (21 voturi)
Cel Mare Scarambeu
20.05.2020, 19:07:26

Ata precis ca e miticot si a crezut ca merge cu de astea si in Ungaria.De ce a vorbit in engleza si nu in maghiara asa cum a facut si domnul presedinte Klaus Johannis ca sa-l bage cineva in seama?

+3 (15 voturi)
gmbplay
20.05.2020, 19:12:56

Intreaba-l pe alin .

-1 (3 voturi)
gmbplay
20.05.2020, 19:08:53

Ce rai sint ungurii astia !

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările