Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Începe războiul declaraţiilor între Lokodi Edita şi Marius Paşcan

0
12 Apr 2012 09:07:53
Autor: Alexandru Ramadan
Paşcan şi Lokodi încep războiul electoral
Paşcan şi Lokodi încep războiul electoral

După apariţia în presă a unor declaraţii defăimătoare ale prefectului Marius Paşcan la adresa preşedintei CJ Mureş, Lokodi Edita, aceasta a replicat, aruncând mâţa din ograda Consiliului, în cea a Prefecturii. Criticile prefectului făceau referire la risipa banului public la capitolul învăţământ, în investiţii din 2007-2008 care nu au justificare.

Proiectul privind reabilitarea infrastructurii şcolare a fost derulat cu sprijinul Guvernului României, în baza Legii nr. 440/2003, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat prin Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Proiectul s-a realizat prin inspectoratele şcolare judeţene. "Domnul Marius Paşcan, în funcţia de prefect al judeţului Mureş, avea în directă subordonare coordonarea acestei instituţii deconcentrate, conform Legii nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului. Declaraţia făcută cu ocazia conferinţei de presă din data de 10 aprilie 2012 ne convinge pe noi, cei de la Consiliul Judeţean Mureş, că domnul Prefect nu are nici cea mai vagă cunoştinţă despre derularea programelor care s-au realizat prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. Acuzaţia privind risipa banului public, dacă a avut loc aşa ceva, ceea ce personal, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş nu presupun, ba mai mult, nici nu cred, era în ograda domniei sale. Coordonarea programului era atribuţia personală a domnului Prefect. Din păcate este ruşinos să predici despre corectitudine şi onestitate, citez „Eu vin cu o atitudine corectă, onestă”, şi să dezinformezi publicul în mod grosolan. Înţeleg că domnul Prefect s-a lansat într-o campanie electorală înainte de termen, încălcând în acest mod legea", se arată într-un comunicat remis de conducerea CJ Mureş.

Lokodi a precizat că în cazul în care Consiliul Judeţean Mureş nu ar fi respectat legea, obligaţia domnului Prefect Marius Paşcan era, ca în virtutea atribuţiilor sale, conform art. 19 din Legea privind prefectul şi instituţia prefectului, coroborat cu art. 115, pct.7 din Legea administraţiei publice locale, să atace în contencios administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Mureş sau dispoziţiile Preşedintelui. Aceste acte au fost comunicate totdeauna în termen legal Instituţiei Prefectului.

"A omis cumva domnul Prefect să-şi exercite atribuţiile? A favorizat cumva pe cineva? Sau nu a respectat legea? Nu susţin aşa ceva. Eu cred, că în timpul mandatului şi-a exercitat funcţia conform prevederilor legale şi nu a avut nici un motiv să conteste deciziile luate, pentru că nici o hotărâre a Consiliului Judeţean Mureş sau dispoziţie a Preşedintelui  nu au fost anulate de instanţele judecătoreşti. Împărtăşesc maxima filozofului şi poetului german Friedrich Nietzsche, că cei care nu au ce să facă vorbesc despre ce fac sau nu fac alţii, şi la urmă devin inoportuni pentru semenii lor", a încheiat preşedinta Consiliului Judeţean Mureş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările