Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Aproape 60% din elevii mureșeni sunt experimentați la Limba Română

0
18 Jun 2012 11:59:28
Autor: Alexandru Ramadan
Au început înscrierile pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat
Au început înscrierile pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat

După prima probă a examenului de bacalaureat din sesiunea de vară, 2.441 de absolvenți de liceu din județul Mureș au obținut calificativ de utilizator experimentat al limbii române.

Pe lângă cei 58,86% de experimentați, 1.126 de elevi (27,49%) au fost clasați ca utilizatori avansați, iar 559 sunt de nivel mediu (13,64%).

Din cei 4.145 de elevi mureșeni înscriși la prima probă a examenului de Bacalaureat, 49 au absentat. În județul Mureș nu s-a înregistrat nici un caz de tentativă de fraudă.

Astăzi a început proba de competențe digitale (proba D), care se va desfășura până în 22 iunie, iar din 25 iunie până în 27 iunie candidații vor da proba competenței într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise ale examenului național încep în 2 iulie, cu testarea la limba și literatura română, după care candidaţii vor susține în 3 iunie proba scrisă de limba și literatura maternă, în 4 iulie - proba obligatorie a profilului și în 6 iulie - proba la alegere a profilului și a specializării.

Rezultatele vor fi afișate în 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestațiile, rezultatele finale fiind afișate în 13 iulie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările