Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Brutalitatea extremă a unui septuagenar de care soţia a divorţat după 45 de ani de căsnicie: „Te voi face pastă de mici!”

6
4 Oct 2020 04:28:49
Autor: Simona Voicu
Bărbatul o ameninţa pe femeie că îi va da foc în centrul Reghinului
Bărbatul o ameninţa pe femeie că îi va da foc în centrul Reghinului

O femeie din judeţul Mureş a trăit un adevărat calvar după ce a decis să divorţeze de bărbatul cu care a fost căsătorită 45 de ani. Ani la rând bărbatul a hărţuit-o şi i-a transmis cele mai odioase ameninţări.

Bărbatul în vârstă de 72 de ani a fost condamnat la 1 an, 1 lună şi zece zile de închisoare de Judecătoria Reghin, pentru hărţuire şi ameninţare. Aceasta este a doua condamnare pe care bărbatul o primeşte pentru acelaşi gen de fapte comise împotriva fostei soţii. 

Septuagenarul a fost pus sub acuzare în cel de-al doilea dosar chiar în timp ce era judecat după prima plângere a fostei soţii. A continuat să îi transmită ameninţări cu aceeaşi virulenţă chiar şi după prima condamnare din dosar (cinci luni suspendare). 

Deşi au divorţat încă din 2010, septuagenarul nu s-a împăcat cu acest gând, iar în urmă cu trei ani, când a aflat că fosta lui soţie s-a căsătorit cu un alt bărbat, ”şi-a pierdut minţile”. De altfel, femeia, trecută de prima tinereţe, a decis să divorţeze din cauza violenţelor fizice şi psihice pe care le-a îndurat ani la rând în familie. 

„După despărţirea în fapt, inculpatul în mod constant a ameninţat-o pe fosta soţie cu acte de violenţă, respectiv că  „o omoară ca pe Elodia”, că „o face pastă de mici când o prinde pe drum”, că „o tranşează” , creându-i o stare de temere permanentă. Persoana vătămată a sesizat Poliţia Ibăneşti cu mai multe plângeri penale pentru faptele de ameninţare şi hărţuire. După ce inculpatului i s-a comunicat sentinţa de divorţ, acesta a sunat-o  spunându-i că  „va merge la ea şi o taie”, că „ va arunca focuri şi bombe peste ei”, că „va trage pielea de pe ea”, ameninţări care prin  conţinutul lor au creat părţii civile o stare de temere”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Reghin.

Urmare a primelor plângeri formulate de femeie, în noiembrie 2018, septuagenarul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru hărţuire şi ameninţare. După pronunţarea sentinţei, bărbatul a contactat telefonic fosta soţie, proferând mai multe ameninţări, printre care: „ vin acolo şi tăt te tai”, „ până nu îţi pun eu pielea ţie ştii…pielea pusă acolo unde trebe, ştii, tu?”,  „ io să-mi taie trenul carnea, dacă mă mâniu, zbor la tine, acolo vin cu focuri şi cu bombe, auzi tu?!”, „să-ţi trag carnea în cap tu”, „apăi nu mă face să vin să îţi dau foc să arzi, scoate banii…şancărule, şi da, îţi dau foc cu el…la Tribunal…”, „unde-s banii mei pe zece ani, tu, păi nu trebuia să-ţi dau foc, în centrul Reghinului sau a ţării”.

Actualul soţ al persoanei vătămate a declarat judecătorilor că de la mutarea femeii la el fostul soţ o tracasează constant, aducându-i frecvent injurii şi ameninţări telefonice cu diferite acte de violenţă, ”provocându-i acesteia o stare de temere pentru viaţa şi integritatea ei corporală, din această cauză fiind nevoită să urmeze tratamente medicale”. 

La dosarul ajuns pe masa judecătorilor s-au depus convorbiri telefonice transcrise în procese verbale, instanţa concluzionând că prin conţinutul şi esenţa lor pot insufla părţii civile o stare de temere puternică. 

Bărbatul de 42 de ani a recunoscut că a contactat-o telefonic pe fosta soţie însă doar cu scopul de a o ruga să înceapă formalităţile pentru partaj, declarându-se nevinovat faţă de faptele pentru care a fost judecat.

Deşi a admis că faptele sunt grave, instanţa din Reghin a apreciat că nu se impune executarea pedepsei, chiar dacă inculpatul a mai beneficiat de o condamnare cu suspendare. Judecătorii au apreciat că un program de supraveghere, impus pe un termen de trei ani, este suficient pentru reabilitarea inculpatului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum şi-au făcut milă judecătorii de o tânără notar care şi-a instigat secretarele să autentifice zeci de acte notariale în fals

Jurnalul unui interlop maghiar închis pentru deţinere ilegală de arme: „N-am avut chef să slujesc o ţară care de mult ne-a fost luată de români“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Gabriel Gabriel
4.10.2020, 09:34:17

Bine ca nu i-a zis ' ftate pla lui Mnezău de muiere''

-1 (1 vot)
Alfa Omega
4.10.2020, 11:04:54

Sunteti certata bine cu matematica daca barbatul are 42 de ani si 45 de ani de casnicie in ciuda faptului ca este divortat de femeie din 2010 ! Castigati sigur zmeura de aur categoria piti certate cu scoala !

+4 (4 voturi)
gyll
4.10.2020, 10:33:59

Asta da sentință, de râsul lumii! Prin alte țări unde nu funcționează democrația originală indivul ar odihni ani buni pe un pat de pușcărie, plus despăgubiri morale până în pânzele albe.

+3 (3 voturi)
Alfa Omega
4.10.2020, 11:10:27

Gyll , in ciuda faptului ca ai dreptate noi nu stim inca din articol ce varsta are barbatul ca scrie 42 de ani dar nu se potriveste cu 45 de ani de casnicie ! Dupa un calcul sumar daca s-au casatorit la 18 ani+ 45 ani de caznicie si daca avem in vedere faptul ca au divortat din 2010 ar avea cel putin 65 de ani iar dupa 65 de ani pedepsele se reduc la jumatate !

Sybil
4.10.2020, 10:47:59

decat 5 ani cu suspendare mai bine 6 luni cu executare si poate se potoleste omul.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările