Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Cadou de 4,5 milioane de euro de la un cioban către fiul său. ANAF cere impozitarea sumei

21
26 Oct 2020 11:42:38
Autor: Remus Florescu
Bărbatul spune că tatăl său a fost unul dintre cei mai prosperi oieri din Mureş. FOTO: Unsplash.com
Bărbatul spune că tatăl său a fost unul dintre cei mai prosperi oieri din Mureş. FOTO: Unsplash.com

Un bărbat din Mureş, fiu de cioban, a dat Fiscul în judecată deoarece a fost obligat să achite peste 2,3 milioane de lei, impozit, dobânzi şi penalităţi pentru averea pe care nu a putut să o justifice. Reclamantul susţine că banii provin de la tatăl sau, unul dintre cei mai prosperi oieri din judeţul Mureş.

Supus unui control al Direcţiei Control Venituri Persoane Fizice cu Risc Fiscal din cadrul ANAF, un bărbat din Mureş a fost găsit cu o avere de milioane de lei pe care nu a putut să o justifice. Pentru asta, inspectorii ANAF i-au stabilit de plata un impozit pe venit de 1,6 milioane lei. În plus, s-au calculat dobânzi de 470.000 de lei şi penalităţi de peste 245.000 de lei. Astfel, s-a ajuns că bărbatul să fie pus la plata unei sume de peste 2,3 milioane lei, relatează Ziare.com.
 


Proces deschis împotriva ANAF


 
Bărbatul acuzat de ANAF că nu îşi poate justifica o parte din avere a dat Fiscul în judecata, în mai 2020, la Tribunalul Mureş. El a cerut suspendarea şi anularea deciziilor de impunere. 
Fiul a motivat că "a beneficiat, în perioada 2014 - 2016, de donaţii de la părinţi în cuantum total de aproximativ 4,5 milioane euro, sumele fiind încasate atât în lei, cât şi în valuta". Reclamantul a mai arătat că sumele au fost dobândite cu titlu gratuit, respectiv sub forma de donaţii, venituri care sunt neimpozabile.
În procesul deschis împotrivă ANAF, mureşeanul a explicat cum a ajuns să îi doneze tatăl sau, înainte de a muri, 4,5 milioane de euro. El a susţinut că, timp de peste 40 de ani, tatăl sau a fost cel mai renumit cioban din zona comunelor Corunca şi Livezeni, din Mureş, deţinând în proprietate mii de capete de animale şi zeci de hectare de teren.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Ionel Niculaie
26.10.2020, 11:56:17

Paraziții sar de urgentă pe oamenii care fac bani muncind, pe când toți ordinarii care au devalizat economia sunt păsuiți de datorii ori mângâiați pe creștet duplicitar. Cine naibii sa mai respecte instituțiile statului care se vor “instituții” statale? Mai e încredere in ceva ce reprezintă Statul roman după ‘89? N-as crede...

+8 (16 voturi)
mihai radu
26.10.2020, 13:01:20

Ionel,bani poți să faci câți vrei și poți,dar trebuie să dai și statului ceva, fiindcă banii sunt făcuți în Romania nu pe Lună,din ei se plătesc pensii și salarii !

+4 (8 voturi)
Ionel Marcu
26.10.2020, 12:00:31

Și PSD încă mai susține marii latifundiari în lupta împotriva plafonării subvențiilor UE pentru agricultură! Adică trebuie ajutați și latifundiarii și ciobanii milionari! Și mai zic că asta e politică social-democrată! Adevărați Robin Hoods pe invers, pesediștii iau de la săraci și dau la bogați! Să ne mai mirăm de raportul salariu maxim/minim de 20-1 și de pensie max/minim de 100/1 !

+2 (4 voturi)
Giorgione
26.10.2020, 13:00:21

Da' de ciobanii din parlament si senat cand se ia? Cum dreaqu au aia vile si masini de jdemii de euroi din salariu de bugetar??

+8 (8 voturi)
bios
26.10.2020, 13:39:21

Plin de tupeu, plodul de cioban. De parca tac-su a platiti vreun impozit pe banii aia. .Intr-o tara normala platea si penalitati....

+1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările