Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Campania „Shoebox” ajunge şi la Sighişoara. Mureşenii pot dona diverse bunuri pentru copiii săraci din toată ţara

0
2 Dec 2012 15:54:12
Autor: Alexandru Ramadan
Cadourile le vor fi împărţite copiilor nevoiaşi din Sighişoara în săptămâna 17-21 decembrie
Cadourile le vor fi împărţite copiilor nevoiaşi din Sighişoara în săptămâna 17-21 decembrie

Campania „Shoebox”, ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, este o iniţiativă de ajutare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau sărace. Destinatarii au vârste între 2 şi 18 ani, iar Sighişoara s-a alăturat campaniei prin organizarea unui punct de colectare a cadourilor la Sala Mihai Eminescu.

Începând din 2007, numărul oraşelor participante a crescut astfel încât în acest an, Campania „Shoebox” se desfăşoară în 11 oraşe: Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Sighişoara, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa, Sibiu, Zalău, Timişoara, Galaţi şi Tulcea. În acest an, pachetele vor fi colectate în data de 14 decembrie, între orele 09.00 şi 19.00, cu participarea activă a Casei de Cultură şi a Muzeului de Istorie din Sighişoara. Cadourile le vor fi împărţite copiilor nevoiaşi din Sighişoara în săptămâna 17-21 decembrie.

Experienţa anilor trecuţi ne face să fim încrezători în participarea numeroasă a oamenilor generoşi, persoane fizice, unităţi de învăţământ, organizaţii nonguvernamentale din Sighişoara dar şi din împrejurimi, Sighişoara fiind şi în acest an singurul oraş din judeţ în care se organizează această campanie de suflet”, afirmă reprezentanţii Primăriei Sighişoara.

Participanţii la campanie sunt rugaţi să pună într-o cutie câteva lucruşoare – nu neapărat noi – (cum ar fi haine, jucării, cărţi de colorat, chiar şi dulciuri) iar cutia va ajunge la un copil nevoiaş. ”Da, e vorba de un efort mic, însă cadoul va aduce cu siguranţă un zâmbet pe faţa unui copil sărman”, spun organizatorii campaniei.

Pentru a participa la această campanie aveţi nevoie de:

* o cutie goală de pantofi, cu capac
* hârtie de împachetat cadouri.
* foarfecă sau cutter
* timp şi bani pentru procurarea lucrurilor
* răbdare

 
Se învelesc în hârtie cutia şi capacul ei, separat, apoi se pun în cutie darurile:

* dulciuri (ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (de exemplu banane, portocale, iaurt)
* articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, ghiozdan, penar sau orice altceva
* jucării potrivite pentru vârsta copilului
* produse de igienă personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş etc.
* articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat
* poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neapărat un obiect decorativ (mulţi dintre ei nu au nici măcar curent electric)
* orice alt cadou de care s-ar putea bucura copiii
* o felicitare de Crăciun cu câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia


Capacele se vor lipi pe cutii la locul colectării, atunci când vor fi lipite şi etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care este pregătită cutia. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările