Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Capcane din cuie sudate pe trasee turistice din Călimani: şoferii se plâng că au rămas cu cauciucurile sparte

15
5 Jul 2022 15:10:32
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Serviciul Salvamont Mureş a avertizat, marţi, că mai mulţi turişti au semnalat apariţia unor capcane pentru spargerea cauciucurilor maşinilor şi bicicletelor pe o serie de trasee turistice din Parcul Naţional Călimani, acestea fiind puse de persoane care nu au fost identificate deocamdată.

„În acest weekend mai mulţi turişti au semnalat pentru echipa de permanenţă Salvamont din punctul de lucru Lunca Bradului că pe Valea Ilvei (drumul forestier de acces către şaua Negoiu) cauciucurile maşinilor au fost sparte de capcane special puse în zona respectivă”, a postat Serviciul Salvamont Mureş pe Facebook.

Şeful Serviciul Salvamont Mureş, Kovacs Zoltan Robert, a declarat, marţi, că inclusiv salvamontiştii s-au ales cu roţile dezumflate, după ce au trecut peste aceste capcane.

„Pe aceste drumuri, persoane neidentificate pun, din când în când, capcane şi, din păcate, mai mulţi turişti au rămas cu cauciucurile sparte la acest sfârşit de săptămână, pe Valea Răstoliţei şi pe Valea Ilvei. Este neplăcut fiindcă vii de pe munte şi găseşti maşina cu cauciucurile sparte. E neplăcut fiindcă nu există semnal de telefonie mobilă în unele zone. Am păţit şi noi cu maşinile Salvamont când, la întoarcere de pe munte, am găsit maşina cu cauciucurile dezumflate. Şi în traseele turistice lângă Târgu Mureş deja am găsit capcane, acolo unde există piste de biciclete sau unde se fac drumeţii. Nu ştim cine le amplasează”, a declarat Kovacs Zoltan Robert, citat de Agerpres.

Primarul comunei Lunca Bradului, Alexandru Bexa, a arătat că accesul în Parcul Naţional Călimani este permis doar pietonal, nu motorizat, şi că Direcţia Silvică va instala camere de luat vederi pe toate drumurile forestiere, pentru prevenirea tăierilor ilegale de pădure, dar până atunci oamenii să fie precauţi.

„Sunt tot felul de oameni răuvoitori, dar nu ştim deocamdată cine sunt. E un lucru foarte grav şi eu spun că împreună cu Poliţia şi Ocolul Silvic ar trebui să se ia măsuri pentru preîntâmpinarea acestor evenimente, însă e destul de greu. Eu cred că oamenii ar trebui să aibă un kit de pană dacă aleg să meargă cu maşina şi să fie cu băgare de seamă atunci când merg pe traseele turistice”, a declarat Alexandru Bexa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

The Fog
5.07.2022, 15:48:24

Docamdata n-au fost identificati, si daca ii prind cumva soferii sigur si dupa vor fi dificil de identificat...

+4 (6 voturi)
Gabor televizor
5.07.2022, 16:09:57

mdaa...şoferii care circulau pe un traseu exclusiv pietonal...săracule...

-8 (22 voturi)
Amdo Odma
5.07.2022, 15:54:13

Primul suspect: cel care are cea mai apropiata vulcanizare. El poate fi dujmanul rotilor.

-10 (12 voturi)
Goguţă
5.07.2022, 16:02:06

Inteleg ca accesul în Parcul Naţional Călimani este permis doar pietonal deci in concluzie nu ai cum sa-ti spargi cauciucul la masina

+4 (8 voturi)
nevermind dan
5.07.2022, 16:36:59

Probabil capcanele sunt puse de catre hotii de lemne care nu vor musafiri nepoftiti in zona, fie ei turisti, padurari, politisti sau... ecologisti.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările