Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Cum a scăpat de amendă o tânără sancţionată de Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc pentru un filmuleţ postat pe Facebook

3
30 Sep 2018 12:46:30
Autor: Cristina Stancu
Sursă foto: Politica ta - WordPress.com
Sursă foto: Politica ta - WordPress.com

Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc a pierdut procesul cu o tânără din localitate care a cerut în instanţă anularea amenzii de 800 de lei aplicată de instituţie pentru distribuirea pe Facebook a unui filmuleţ cu agenţi locali ai Poliţiei, postare care ar fi provocat scandal şi ar fi adus atingere imaginii instituţiei. Decizia, pronunţată de Tribunalul Harghita, la un an de la postarea femeii, este definitivă.

Pe 25 iulie 2017, Poliţia Locală a Municipiului Odorheiul Secuiesc o amenda pe tânără pentru următoarea "contravenţie":

„Postând pe reţeaua de socializare Facebook c.p.u un videofilm cu poliţiştii locali din mun. Odorheiul Secuiesc, alături de un mesaj jignitor la adresa acestora, a provocat la scandal mai multe persoane, care prin postarea sa au ameninţat şi au jignit poliţiştii locali şi instituţia Poliţiei Locale Odorheiul Secuiesc”, invocând şi faptul că tânăra a adăugat la  respecuva postare  şi următorul comentariu „Poliţia Locală a municipiului Odorheiul Secuiesc…… Prietenul nostru N. a consumat bere într-un mod agresiv. Acest lucru în sine este o contravenţie gravă…. Eu sunt mironosiţă, sau aţi observat şi voi lenjeria intimă de damă de culoare neagră a domnului poliţist la minutul 3:00”, după cum se arată îm considerenteleconsiderentele sentinţei  instanâei de fond – Judecătoria Odorheiul Secuiesc, (rolii.ro).

Poliţia Locală a considerat că tânăra a încercat să provoace un scandal prin intermediul paginii de socializare Facebook, unde a distribuit filmuleţul. Instanţa de fond a fost însă de altă părere, mai ales că nu petenta a fost cea care încărcat videoclipul pe pagina Youtube, sursa postării.

“Fapta persoanei de a distribui pe Facebook un videoclip cu poliţişti locali aflat deja pe Youtube nu întruneşte elementele constitutive a contravenţiei prevăzute de art. 24 din Legea nr. 61/1991 de provocare ori participare efectivă la scandal în locuri sau localuri publice, aceasta neputând fi caracterizată drept faptă care provoacă pe spectatori la scandal sau care provoacă indignarea cetăţenilor”, explică avocatul Raluca Cîrstea, legal-land.ro, citând aceeaşi sursă.

Instanţa de fond a dispus, în vara anului trecut, anularea procesului verbal de contravenţie, însă Poliţia Locală Odorheiul Secuiesc a făcut apel. Procesul a mai durat aproape un an şi s-a încheiat în favoarea tinerei.

Iată ce se arată în soluţia pe scurt publicată pe site-ul Judecătoriei Harghita: “Respinge apelul declarat de Poliţia Locală a Municipiului Odorheiul Secuiesc, împotriva Sentinţei civile (…) pronunţată de Judecătoria Odorheiu Secuiesc (…) Definitivă. Pronunţată în condiţiile art.396 alin.2 Cod de procedură civilă”. 

Între timp, videoclipul a fost şters de pe Youtube.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Eugen Balas
30.09.2018, 15:13:14

Ce se poate comenta? Ca de obicei probabil polițaii și-au meritat ,, jignirea "

+9 (9 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
30.09.2018, 16:10:47

noul tip de cenzura...uita asa ne indreotam spre un model... politionesc... de asa zisa... Democratie

+7 (7 voturi)
Wolfram Litium
30.09.2018, 17:48:00

dar o arzi cu fascismul ortodox

-5 (5 voturi)
Modifică Setările