Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Decizie definitivă în cazul inginerului de la Apele Române demis pentru că postul lui era promis politic. Suma cu care va fi despăgubit

5
3 Nov 2021 18:05:16
Autor: Ştefan Lică
Ovidiu Ianculescu a fost forţat să demisioneze, iar postul său i-a revenit unui membru PNL din Mureş
Ovidiu Ianculescu a fost forţat să demisioneze, iar postul său i-a revenit unui membru PNL din Mureş

Curtea de Apel Târgu Mureş a judecat cazul inginerului Ovidiu Ianculescu, fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, forţat anterior să-şi dea demisia după ce postul său fusese promis altcuiva pe criterii politice.

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis repunerea în funcţia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş a inginerului Ovidiu Ianculescu. Acesta a fost obligat să demisioneze, după ce postul său i-a fost dat pe criterii politice unui membru PNL, Elvir Molnar. În plus, el va fi despăgubit după ce a fost forţat să demisioneze.

„Admite apelul declarat de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian (cu dom.) împotriva sentinţei civile nr. 109 din 01.02.2021 pronunţată de Tribunalul Mureş. Schimbă hotărârea atacată în sensul că: Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian în contradictoriu cu pârâta Administraţia Naţională Apele Române - Administraţia Bazinală de Apă Mureş (cu sediul). Anulează Decizia nr. 132 din 10.02.2020 emisă de pârâtă precum şi Actul adiţional nr. 3465/AB/ din 10.02.2020 la contractul individual de muncă nr. 3081 din 10.01.2011. 

Dispune restabilirea situaţiei anterioare emiterii deciziei şi actului adiţional, în sensul repunerii reclamantului în funcţia de director SGA Mureş. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 5.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, la fond şi în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 03.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Târgu Mureş.
 
Decizia instanţei a fost publicată chiar pe pagina de Facebook a inginerului, care a explicat şi motivele pentru care a decis să meargă până la capăt în acest proces.
 
„Încep prin a le mulţumi doamnelor avocat: Greu Ancuta-Bianca şi Boilă Lacrima şi completului de judecători de la Curtea de Apel. Este fantastic ceea ce s-a întâmplat! Când am plecat la drumul acesta nu mă gândeam că voi avea şi sorţi de izbândă!
 
O spun încă o dată: nu funcţia era importantă pentru mine, ci confirmarea abuzului pe care l-am trăit şi pe care am încercat să îl aduc la lumină cu dovezile pe care le-am avut! Nu sunt un sfânt, voi greşi cu singuranţă în activitatea mea, dar cu siguranţă am să mă străduiesc să îmi fac treaba cât de bine pot! În concluzie, chiar dacă suntem un popor terfelit, aparent fără speranţă, Iată că există speranţă!
Doamne ajută tuturor!”, e mesajul lui Ianculescu.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Noi dezvăluiri despre mafia de la Apele Române. Concurs anulat deoarece postul a fost câştigat de „altcineva decât trebuia”
 
Concurs trucat politic la Apele Române. Angajata prejudiciată, repusă în drepturi de judecători VIDEO
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Tomescu Tom
3.11.2021, 18:17:39

De ce să plătească instituția ..din bani publici ??? Din banii noștri ... De ce nu sunt pedepsiți politrucii ce a făcut abuzurile astea posibile ??? Caracatița mafiotă ..își vede de treabă în continuare ... Nimic nu se schimbă ...

+10 (10 voturi)
Ludwig
3.11.2021, 19:40:04

Ar trebuii pus sechestru pe bunurile directorului liberal ce si-a adus amanta chelnarita pe post de inginer. Plus ca despagubirea e foarte mica, sa fie de zece opri mai mare. La fel i se vor achita si salariile restantae din bani publici. De ce? sa plateasca tot cei responsabili. E nevoie de astfel cateva exemple si sa vezi ce se potolesc.

+18 (18 voturi)
om bun
3.11.2021, 18:35:11

Sa plateasca politruci din bani lor nu din bani nostri sa le puna poprire pe salariu celor care au avut tupeul si nesimtirea sa-l dea afara ,dar mai bine sa fie dati toti afara nu sunt altceva decat niste excroci ca multi alti din institutiile de stat.

+8 (8 voturi)
G M
3.11.2021, 18:37:09

Plătim noi pentru politrucii pnl ? Să plătească cîțu că e Superman.

+6 (6 voturi)
leuldinpanjshir99
3.11.2021, 20:40:26

Acum grangurele din Holera galbena care a cauzat asta sa plătească paguba din propriul buzunar.

+3 (3 voturi)
Modifică Setările