Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Explozie urmată de incendiu pe platforma Azomureş. O persoană a fost rănită FOTO

2
7 Jul 2021 11:19:36
Autor: Remus Florescu
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1 noaptea. FOTO: Severe Weather Alert - România
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1 noaptea. FOTO: Severe Weather Alert - România

În timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc, în jurul orei 1 noaptea, un incendiu. O persoană a fost rănită, dar este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş.

Mulţi târgumureşeni, dar şi locuitori din comunele limitrofe au auzit în jurul orei 1 o explozie puternică, urmată de un incendiu, pe platforma Azomureş. Biroul de Presă al ISU Horea Mureş a confirmat incidentul, arătând că un incendiul s-a produs la staţia de amoniac 3.

„Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.
Nu există nici un pericol pentru populaţie sau personalul operatorului. ISU a activat gruparea operativă pentru gestionarea evenimentului”, se arată în informarea ISU.
Potrivit aceleiaşi surse, un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior.”
 

Cauza incendiului

 
Reprezentanţii Azomureş au precizat pe pagina de FB a companiei următoarele: „Cauza evenimentului a fost identificată de operatorii instalaţiei. Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. La faţa locului se află acum reprezentanţii autorităţilor. Nu există pericol pentru comunitate. 
În timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoană a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş. Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet. Vom reveni cu detalii”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

octavian calin
7.07.2021, 11:25:28

Cam dubioase aceste accidente ,de la Petromidia,si la scurt timp acesta de la Azomures ..cineva de undeva ne poarta ''sambetele '' si are ce are cu economia romaneasca ..

-6 (6 voturi)
Flogea Aurelu
7.07.2021, 11:55:08

Ce au in comun aceste doua incendii? Ambele au avut loc la instalatii care folosesc hidrogen si furnale (surse de caldura). Dupa cum ziceam, combinatiile si scurtaturile nu se impaca cu siguranta muncii si protectia contra incendiilor/exploziilor. Cel cu mina fracturata fie s-a impiedicat cand a vrut sa fuga, fie a luat un blind peste mina, iesit din suruburi in urma exploziei.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările