Fascinantele decoraţiuni de Crăciun concepute în tehnica quilling. Ce obiecte minunate ies din mâinile a două românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arta quillingului, braduleţ din hârtie FOTO: www.house-interior-design.com
Arta quillingului, braduleţ din hârtie FOTO: www.house-interior-design.com

De la curiozitate la hobby e doar un pas. Două românce au transformat arta quilling-ului în pasiune, iar din mâinile lor ies adevărate minuni. Cu această tehnică se pot realiza obiecte impresionante, de la coliere, tablouri, felicitări şi chiar decoraţiuni pentru bradul de Crăciun.

Cadoul oferit de Crăciun persoanelor dragi poate fi personalizat prin tehnica quilling. Astfel, dacă cineva adoră tablourile, puteţi să-i oferiţi un tablou realizat prin această tehnică. Modelele sunt diverse şi la fel şi culorile, cât mai variate. Un astfel de tablou ajunge să coste 80 de lei şi asta pentru că este lucrat cu multă migală, pasiune şi grijă pentru detalii.

Un casier şi un economist fac decoraţiuni în timpul liber

Ildi şi Adela sunt două femei din Luduş, pe care curiozitatea le-a împins spre arta quillingului. Dacă la început totul a fost o joacă, acum cele două realizează foarte multe obiecte, pe cât de frumoase, pe atât de complicate.

image

Ildi Moldovan este casier la CFR Marfă şi are 46 de ani, iar eu, la 34 ani sunt economist. Ildi a fost cea care a început cu quillingul din curiozitate. A început să-i placă şi apoi m-a cooptat şi pe mine, ea fiind mătuşa mea. La început a fost doar o curiozitate, iar în momentul de faţă a ajuns să fie o pasiune”, spune Adela Sandu, artizan decoraţiuni tehnica quilling.

Bijuteriile reprezintă cel mai frumos cadou pe care îl puteţi oferi unei femei. Mai jos, puteţi vedea un colier realizat prin tehnica “soutache”. Această tehnică presupune coaserea pietrelor şi a mărgelelor pe un şnur. În exemplul de mai jos vedeţi cum arată o bijuterie realizată manual, cu pietre swarovski.

quilling

Iar bijuteriile vor avea mereu nevoie de o cutie personalizată, pe placul fiecărei femei. De asemenea, există cutii decorate prin tehnica quillingului.

Până la această oră am făcut 20 de cutii, iar pregătirea decoraţiunilor pentru o cutie durează aproximativ 3-4 ore. Apoi, urmează asamblarea lor pe cutie, iar apoi lăcuirea ei cu lac pe bază de apă.  O cutie cu dimensiunile: lungime 15 cm, lătime 10 cm şi înălţime de 7 cm costă 50 lei. Pentru decoraţiuni noi ne tăiem hârtia, la 1-2 mm lăţime, nu o cumparăm tăiată, iar modelele sunt originale, cât pot fi de originale pentru că ne mai inspirăm şi de la alţii, dar modelul în sine este creat de noi. Din punctul nostru de vedere tot ce realizăm noi poate fi utilizat ca şi cadou de Crăciun. Mai lucrăm şi în tehnica «soutache» bijuterii”, mai spune Adela Sandu, artizan decoraţiuni tehnica quilling.

quilling

Cât de frumoase erau vremurile în care abia aşteptam să deschidem cutia poştală să găsim în prag de sărbători felicitări de la rude, de la prieteni, de la persoanele dragi. Acest lucru nu ar trebui să se uite, dimpotrivă, chiar dacă avem tehnologia „e-mailului”, o felicitare inedită va fi păstrată peste ani şi ani.

quilling

O sticlă de vin îmbuteliată sau pur şi simplu una decorată prin tehnica quilling va rămâne pentru totdeauna în amintirea celui care o primeşte, iar cu acest cadou nu puteţi da greş.

quilling

Dacă vreţi un brad împodobit cât mai simplu, dar spectaculos în acelaşi timp, puteţi apela la această tehnică. Globurile şi decoraţiunile de Crăciun sunt superbe şi pot reprezenta şi cadoul perfect pentru cei apropiaţi.

quilling

Din China şi apoi pe întregul glob, hârtia a devenit un mijloc de a crea artă, până la urmă cu valoare comercială. Există două mari curente care pun accentul pe modelare hârtiei: arta origami şi arta quilling. Dacă prima are la bază tehnica împachetării hârtiei, cea de-a doua se referă la tehnica rulării hârtiei cu ajutorul unui croşet sau ac special.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite