Gala Premiilor Uniter, micul „Oscar” al lumii teatrale a adunat sute de invitaţi la Târgu-Mureş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstein pe scena Palatului Culturii, la înmânarea premiilor FOTO: Ionel Albon
Maia Morgenstein pe scena Palatului Culturii, la înmânarea premiilor FOTO: Ionel Albon

Eveniment de marcă, Gala Premiilor Uniter aşteptat cu sufletul la gură de oamenii de cultură, de data aceasta şi de târgumureşeni care au avut totul la ei acasă. Trei zile de repetiţii, ore întregi de muncă, scenarii, voluntari şi nopţi nedormite, totul pentru ca marele eveniment să iasă bine, iar premianţii să calce cu mândrie pe „covorul roşu”. Ţinute de gală, papioane şi strălucire, dar şi clipe de emoţie şi recunoştinţă.

     Pregătirile pentru Gala Uniter au început vineri, iar pentru asta au muncit zeci de voluntari, alături de organizatori. „Am fost împărţiţi în trei grupuri. Cei mai mulţi dintre noi, dintre voluntari suntem studenţi de la Teatru, iar pentru noi această experienţă a fost asemănătoare Oscarului” a declarat Ildiko E, voluntară. Voluntarii au ştiut exact ce au de făcut. Fiecare cu locul bine stabilit, de la preluarea invitaţilor şi până la aşezarea lor pe scaun, de la supraveghere şi până la ajustarea toaletelor, tinerii au repetat totul de zeci de ori. Tot voluntarii au fost cei care au reconstruit ore în şir,  în cele trei zile, scenariul după care s-a desfăşurat evenimentul. „Am urcat pe scenă, am ţinut diplomele, am înmânat premiile, exact ca şi la evenimentul real. Fiecare centimetru din sală a fost calculat, fiecare invitat ştia exact de unde să pornească, unde să intre, cum să se deplaseze. Mi-a plăcut mult şi chiar îmi doresc să ajung pe scenă” povesteşte un alt voluntar.
       Fiecare invitat a fost însoţit pe scenă de două manechine. Rochii lungi, vaporoase, culori pastel, coafuri simple si machiaj natrual. Ţinutele au fost puse la dispoziţie de unul din cele mai mari saloane de rochii de mireasă şi gală din Transilvania, iar îmbrăcămintea manechinelor a respectat trend-ul. „ Am făcut probe de machiaj şi coafură ore, am stat până mi s-a potrivit totul. Machiajul este în funcţie de lumină, de camere, e totul interesant, totul diferit, nu e ca la o simplă prezentare de modă. Îmi dau seama că nu e uşor să fii manechin şi că sunt ore de sacrificiu” a declarat Cristina Moldovan.
     Evenimentul a adunat sute de persoane la Palatul Culturii din Târgu-Mureş, artişti, iubitori ai Thaliei, dar şi invitaţi. S-a anunţat un eveniment de amploare, laşteptat cu sufletul la gură, dar locurile nu au fost ocupate în totalitate. Deşi la marile evenimente internaţionale, discursurile se încadrează într-un anumit timp şi fiecare invitat are la dispoziţie o durată fixă, la GalaPremiilor Uniter, lungimea mesajelor a fost diferită, în funcţie de invitaţi. „Aş fi vrut să fie ca la Oscar, sa vorbeasacă puţin şi concis fiecare. Sunt care urcă pe scenă şi vorbesc minute în şir, sunt însă persoane care transmit mesaje frumoase, scurte, exact cum ar trebui să fie la o gală de prestigiu” a declarat Ionela Muntean, invitată. „Am venit de la Arad, am primit o invitaţie şi am zis e momentul. E prea aproape de mine ca să nu văd asta pe viu. Îmi place, dar sincer, mă aşteptam la ţinute de lux, la coafuri sofisticate, dar am observat că artiştii sunt îmbrăcaţi simplu, se comportă firesc. Iar cei din sală la fel. Nu au ţinute extravagante. Cred  că se simte aerul de provincie” mărturiseşte Alina Iosif.
      Cel care a ridicat cu adevarat sala în picioare a fost maestru Victor Rebenciug, actorul „generaţiei de aur” care a fost însoţit de aplauze în toată călătoria sa pe covorul roşu spre scenă şi înapoi.
      Ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER este a treia organizată în afara Bucureştiului din 1991. “Am învăţat că trebuie să ducem gala în ţară şi bine facem pentru că sunt locuri extraordinare care pot fi puse în valoare. Iată-ne acum la Târgu-Mureş” a declarat Ion Caramitru. „Mulţumim prin acest gest al nostru UNITER-ului prin ceea ce a făcut pentru noi. Noi am promis acum aproape trei ani că încercăm să aducem aici evenimentul. Teatrul din Târgu-Mureş a avut momente foarte importante, dar perioade mai importante la nivel naţional nu prea a avut, de la înfiinţare şi până acum. Noi am pus un accent extraordinar să aşezăm teatrul nostru pe drumul succesului pe plan naţional. Este un moment pe care îl merităm" a declarat Gasparik Attila, directorul Naţionalului mureşan.

citeşte şi:

Bogdán Zsolt: "În artă trebuie să munceşti enorm şi să fii nemilos cu tine şi, câteodată, cu cei din jur"


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite