Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Gerard Depardieu şi Harvey Keitel vor filma în Cetatea Sighişoarei

0
15 Jul 2010 11:16:55
Autor: Alexandru Ramadan

În Cetatea Medievală a Sighişoarei vor avea loc filmări pentru pelicula „Ipu - So I Say” avându-l în rolul principal pe actorul francez Gerard Depardieu.

Luna august va marca un eveniment pe cât de inedit, pe atât de important pentru viaţa culturală şi turistică a Sighişoarei. Cunoscuţii actori Gerard Depardieu şi Harvey Keitel vor fi prezenţi în Sighişoara şi în comuna Saschiz (situată la 20 de kilometri distanţă de Sighişoara) unde vor filma scene din viitorul lor film, „So I say”, o ecranizare dupa nuvela „Moartea lui Ipu” de Titus Popovici, care a mai fost transpusă în film de Sergiu Nicolaescu în 1972.

Plus de imagine

Sighişorenii văd în filmul produs de casa de producţie Tandem Film o posibilitate de promovare pe plan turistic a întregii zone. „În Sighişoara vor avea loc filmări profesionale în Cetatea Medievală şi împrejurimi, începând cu 22 august, în vederea realizării lungmetrajului care va contribui la promovarea imaginii Sighişoarei pe plan naţional şi internaţional. Acţiunea filmului se desfăşoară în mod explicit la Sighişoara, lucru care va apărea scris pe primele cadre ale peliculei, iar una din premiere va avea loc chiar în oraşul nostru, ambele aspecte adugând un câştig de imagine municipiului nostru”, a afirmat Anca Raţiu, şef serviciu Relaţii Publice în cadrul Primăriei Sighişoara. Gerard Depardieu va interpreta personajul principal Ipu, iar Harvey Keitel îl va juca pe părintele Ioan, în pelicula care îi mai are în distribuţie pe Mihai Constantin, Adina Cartianu, Dorel Vişan, Alexandru Bindea şi Bogdan Iancu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările