Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Gyorgy Frunda: ”PPMT a adus deservicii comunităţii maghiare din România”

0
15 Dec 2012 13:13:49
Autor: Alexandru Ramadan
Gyorgy Frunda i-a acuzat pe cei din PPMT că au afectat bunul mers al alegerilor, din perspectiva UDMR-ului
Gyorgy Frunda i-a acuzat pe cei din PPMT că au afectat bunul mers al alegerilor, din perspectiva UDMR-ului

Consiliul Reprezentanţilor Unionali are loc astăzi la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, reprezentanţii UDMR stabilind poziţia faţă de rezultatul alegerilor parlamentare şi direcţia pe care Uniunea o va urma în ceea ce priveşte noul Guvern.

Unul din motivele care a dus la faptul că Uniunea nu a obţinut mai multe voturi a fost participarea PPMT la alegeri, considerată de către mai marii UDMR ca fiind o sabotare a intereselor maghiarimii.

În condiţiile în care Partidul Popular Maghiar nu a avut un program electoral sau un alt ţel în afara aceluia de a micşora numărul de voturi date de comunitatea maghiară UDMR-ului, se poate vorbi despre deservicii aduce de acest partid comunităţii maghiare din România. Participarea PPMT la alegeri a fost una din cauzele care au dus la numărul scăzut de voturi primite”, a declarat Gyorgy Frunda.

Preşedintele UDMR Mureş, Kelemen Attila, a acuzat şi el PPMT-ul că a tras pe sfoară poporul cu intrarea în cursa electorală. "Un partid nou, precum PPMT, nu avea resursele ncesare pentru a produce banii de care a dispus la aceste alegeri. Să candidezi la Camera Deputaţilor cu şase candidaţi şi cu trei la Senat, este, practic, o tragere pe sfoară a poporului", a declarat acesta.

Kelemen nu l-a uitat nici pe Csegzi Sanor, care adorit să candideze ca independent într-un colegiu unde UDMR-ul avea deja un candidat, pe Kerekes Karoly. ”Participarea lui Csegzi Sandor ar fi afectat candidatura lui Kerekes Karoly. Este clar că avem nevoie de o remaniere totală a partidului nostru, pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete”, a încheiat mpreşedintele organizaţiei judeţene a UDMR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările