Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Harghita: 14 apeluri în ultimele două zile, pentru îndepărtarea unor urşi. Animalele au fost văzute în gospodării şi lângă o benzinărie - VIDEO

0
6 Sep 2021 12:29:57
Autor: News.ro
Urs - arhiva foto
Urs - arhiva foto

Paisprezece apeluri au fost primite, în ultimele două zile, pentru îndepărtarea unor urşi în judeţul Harghita, animalele fiind văzute în gospodării, lângă pomi fructiferi, dar şi lângă o benzinărie şi un depozit.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, în ultimele 48 de ore au fost primite 14 apeluri prin intermediul 112 prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Şimoneşti, Fitod, Corbu, Borsec, Băile Tuşnad, Odorheiu Secuiesc şi Lunca de Sus. 
 
"Şase apeluri au fost înregistrate sâmbătă, 4 septembrie, primul la ora 01:18, prin care ne era semnalată prezenţa unui urs în apropierea caselor din comuna Şimoneşti. Patrula de jandarmerie trimisă acolo a procedat la îndepărtarea acestuia în afara zonelor locuite. La aproximativ 5 ore distanţă a fost semnalată prezenţa ursului în apropierea satului Fitod, dar până la sosirea echipajului de jandarmerie, ursul a plecat singur, lăsând însă în urma sa pagube materiale”, a transmis Jandarmeria Harghita. 
 
Următoarele două apeluri au fost făcute din comuna Corbu, strada Valea Corbului, unul la ora 19:56, iar altul la ora 22:00, prin ambele fiind semnalată prezenţa unui urs la un măr din grădina unei case. Patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist, trimisă la solicitare, nu a mai găsit animalul sălbatic acolo.
 
Jandarmii harghiteni au mai fost solicitaţi de două ori în oraşul Borsec şi în oraşul Băile Tuşnad. Dacă la prima solicitare de la ora 20:04 nu a fost nevoie de intervenţie, la al doilea apel de la ora 23:34, jandarmii au îndepărtat ursul din apropierea unei benzinării. 
 
"Duminică au fost înregistrate şapte apeluri de acest gen. Primul apel a fost făcut la ora 03:37, un urs făcându-şi apariţia în apropierea unui depozit din împrejurimea municipiului Odorheiu Secuiesc. Patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist, a ajuns în scurt timp la faţa locului, fiind nevoie de intervenţia efectivă, pentru îndepărtarea animalului sălbatic. A fost din nou semnalată prezenţa ursului pe strada Valea Corbului, din comuna Corbu, la ora 06:00, patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist îndepărtând ursul din curtea unde a fost semnalat. În acelaşi loc, tot o patrulă de ordine publică a intervenit la ora 22:44”, a mai transmis Jandarmeria Harghita.
 
De asemenea, un alt apel a fost primit la ora 18:56, din comuna Lunca de Sus un apel prin care era semnalată prezenţa a doi urşi la un măr, aceştia plecând singuri până la sosirea echipajului de jandarmerie. 
 
De asemenea, a fost nevoie de două intervenţii ale jandarmilor pentru îndepărtarea câte unui urs din oraşul Borsec, în decurs de aproximativ o oră. Primul apel a fost făcut la ora 21:22, ursul fiind semnalat pe strada Cimitirului, iar apoi pe strada Stadionului. 
 
Ultimul apel de duminică a fost făcut la ora 22:25, din oraşul Băile Tuşnad, fiind semnalată prezenţa unui urs pe o stradă din localitate. Patrula de jandarmerie a îndepărtat ursul în afara localităţii.
 
În noaptea de duminică spre luni, la ora 00:25, a fost semnalată prezenţa unui urs în oraşul Borsec, dar patrula de jandarmerie nu a mai găsit animalul sălbatic nici acolo şi nici în apropierea localităţii.
 
Citeşte şi: 
 
Cum a încasat economista unui spital mii de euro promiţând posturi călduţe. Păgubiţii au denunţat-o
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările