Leurda, minunea de primăvara a naturii. Fitoterapeut: „Este un mijloc depurativ neapreciat la justa valoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legumele verzi şi proaspete sunt cele mai indicate în perioada primăverii. Specialiştii spun că sunt eficiente pentru detoxifierea organismul, iar leurda este indicată pentru aparatul digestiv şi chiar pentru rănile care se vindecă greu.

Primăvara obişnuim să ne curăţăm organismul după o iarnă de meniuri preponderent "grele". Este perioada propice pentru o cură de detoxifiere, cu lerudă.

Leurda este indicată pentru aparatul digestiv şi ajută şi la vindecarea bolilor de piele.

Leurda are un efect favorabil asupra aparatului digestiv. Se recomandă atât la diaree acută şi cronică, chiar dacă această este însoţită de balonări şi colici, cât şi la constipaţie, dacă aceasta se manifestă prin spasme interne sau lenevirea intestinelor. Viermii intestinali, chiar şi limbricii, mor la câtva timp după folosirea leurdei. Insomnia, tulburările cardiace provocate de stomac, indispoziţiile provenite din arterioscleroză sau hipertensiune arterială – ca vertijul (ameţeala), senzaţia de apăsare (la cap), de nelinişte şi presiunile – vor ceda. Suprapresiunea scade treptat. Vinul de leurdă este un preparat minunat pentru persoanele în vârstă, cu secreţii pulmonare abundente şi greutăţi în respiraţie legate de acestea. Rănile care se vindecă greu, unse cu suc proaspăt de leurdă, se vor închide rapid. Chiar şi starea bolnavilor cardiovasculari se ameliorează. Leurda este un mijloc depurativ încă neapreciat la justă sa valoare, care se dovedeşte bun mai ales pentru epiderma cronic suferindă”, ne recomandă Cecilia Bucur - Asistent de farmacie, specializarea fitoterapie.

Leurda poate fi consumată sub formă de condiment. Astfel, frunzele ei se mărunţesc precum pătrunjelul şi pot fi presărate în supe, salate sau în alte mâncăruri. De asemenea, leurda mai poate fi folosită în tincturi sau se poate face chiar şi vin de leurdă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite