Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Lobby European la Târgu-Mureş pentru Beke Istvan şi Szocs Zoltan

3
12 Mar 2016 10:17:01
Autor: Sebastian Lungu
Beke Istvan Attila,membru marcant al structurii naţionalist-extremiste "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, FOTO: telegrafonline.ro
Beke Istvan Attila,membru marcant al structurii naţionalist-extremiste "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, FOTO: telegrafonline.ro

Europarlamentarul maghiar Morvai Krisztina, alături de preşedintele executiv al Serviciului de Apărare a Drepturilor Naţionale din Ungaria (Nemzeti Jogvedo Szolgalat), Gaudi Nagy Tamas vor fi prezenţi la Târgu-Mureş în data de 14 martie 2016.

Potrivit portalului de ştiri kuruc.info, ce doi vor „acţiona împotriva nerespectării drepturilor naţionale cu mijloace juridice specifice, catalogând acţiunea penală împotriva lui Beke Istvan şi Szocz Zoltan ca fiind inacceptabilă şi arbitrară”

Potrivit aceleaşi surse, europarlamentarul maghiar, Morvai Krisztina alături de Gaudi Nagy Tamas vor dezbate şi interdicţia aplicată de statul român unor „personalităţi publice din Ungaria”. Mai exact, interdicţia de a intra pe teritoriul României timp de un an, pe care a primit-o liderul partidului extremist, Jobbik din Ungaria, Vona Gabor.

Manifestaţia de la Târgu-Mureş din data de 14 martie 2016, ce va avea loc în Sala Gotică a Bisericii Reformate din Cetatea Medievală, la ora 19:30 este însoţită de următorul afiş: „Drepturile omului în UE: experienţe în Ţinutul Secuiesc. Dialog despre autodeterminare naţională, aplicarea şi apărarea drepturilor naţionale”.

Vă reamintim faptul că, Beke Istvan, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat preventiv în 1 decembrie, de Curtea de Apel Bucureşti pentru tentativă la infracţiunea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Procurorii DIICOT l-au reţinut, pe 1 decembrie, la ora 4.00, pe Beke Istvan, iar în aceeaşi zi au solicitat instanţei arestarea preventivă a acestuia. Potrivit anchetatorilor, Beke, membru marcant al extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmărea să îl detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Europarlamentarul maghiar, Morvai Krisztina este membru independent în Parlamentul European, dar în 2009, la alegerile europarlamentare ce au avut loc în Ungaria, aceasta a fost aleasă de pe listele partidului naţionalist de extremă-dreapta, Jobbik.

Potrivit unor reprezentanţi ai grupărilor maghiare din judeţul Mureş, costurile organizării evenimentului ce va avea loc la Târgu-Mureş şi la Târgu-Secuiesc vor fi suportate de organizatoare din fondurile Parlamentului European.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mandrean Paul
12.03.2016, 10:48:17

Se pare ca "teroristul cu petarde" are legaturi mult mai stranse cu extremistii decat s-a crezut. Dar nu-i bai. Sta bine unde sta acuma si eu sper ca o sa stea pentru tot restul vietii. Asta merita toti teroristii.

-2 (6 voturi)
eu doar constat
12.03.2016, 11:03:11

Din articol constat ca e vorba numai de maghiari, printre care si europarlamentari maghiari si nu de lobby european. Mai adaugati-l si pe Tokes si considerati ca e vorba de toata Uniunea Europeana.

-3 (5 voturi)
dobrita sorin
12.03.2016, 13:56:08

Dupa de termina laudabilul demers, cei doi ilustri necunoscuti sa nu uite sa traga apa...mirosul degajat este respingator! Zici ca vorbeste tokes.

-2 (6 voturi)
Modifică Setările