Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Mai mult de jumătate dintre angajaţii unei primării au intrat în autoizolare de frica infectării cu coronavirus

1
8 Apr 2020 19:36:10
Autor: Sinziana Ionescu
Primăria Crăciuneşti, Mureş Sursa ghiduprimariilor.ro
Primăria Crăciuneşti, Mureş Sursa ghiduprimariilor.ro

Mai mulţi angajaţi de la o primărie din judeţul Mureş au intrat în autoizolare la domiciliu. Funcţionarii au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus. La primărie au mai rămas 8 angajaţi să asigure activitatea.

Nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru că au luat contact cu o persoană depistată pozitiv la testul de determinare a infecţiei cu Coronavirus. Ei au decis să ia această măsură în cursul zilei de marţi, 7 aprilie.

„În acest moment, potrivit informaţiilor primite de la Primăria Crăciuneşti, cei 8 angajaţi rămaşi în activitate reuşesc să asigure funcţionarea instituţiei în regim adaptat condiţiilor date“, comunică Prefectura Mureş.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş anunţă că imediat după sesizarea primită, a contactat Direcţia de Sănătate Publică Mureş, care a confirmat că în două sate ale comunei Crăciuneşti (Crăciuneşti şi Budiu Mic) există o creştere a numărului de persoane pozitive Covid-19 şi a celor autoizolaţi la domiciliu.

Ancheta epidemiologică DSP Mureş este în curs.

„Având în vedere situaţia din localitate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a stabilit miercuri, 8 aprilie, un plan de acţiune care presupune înăsprirea măsurilor de limitarea a răspândirii infecţiei cu Covid-19 în zonă, prin creşterea numărului de efective de forţe de ordine prezente în perimetrul afectat.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va monitoriza situaţia epidemiologică din zonă, urmând să informeze autorităţile judeţene în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă în localitate, care impun măsuri rapide“, precizează Prefectura Mureş. 

Pe aceeaşi temă: 

Două femei au murit în Mureş din cauza Covid-19. Numărul deceselor a ajuns la 6 

11 cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe au coronavirus

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

King Kayron
8.04.2020, 20:20:08

Comentariu considerat abuziv.