Târgu-Mureş

articolul anterior articolul urmator

Peste trei mii de locuri în clasa pregătitoare au rămas neocupate în şcolile mureşene

0
12 Apr 2013 20:26:49
Autor: Alexandru Ramadan
Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare se va încheia pe 22 aprilie
Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare se va încheia pe 22 aprilie

Deşi până la sfârşitul perioadei de înscriere în clasa pregătitoare ne mai despart zece zile, doar aproximativ 35% din totalul locurilor disponibile în şcolile mureşene au fost ocupate. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean se tem de o aglomerare masivă pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte înscrierile.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se va încheia în data de 22 aprilie, iar  a doua etapă este programată pentru 8-17 mai 2013. Până acum, la clasa pregătitoare au fost înscrişi puţin sub 2.000 de copii, mai precis, 1975. Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 08.00 - 20.00, şi sâmbăta, între orele 08.00 - 13.00.

Conducerea ISJ Mureş a comunicat faptul că pentru înscrierea în clasa I-a au fost depuse doar 163 de cereri la nivelul întregului judeţ. Pentru cei 5487 de copii aşteptaţi să fie înscrişi în clasa pregătitoare în judeţul Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean a pregătit un total de 307 clase pregătitoare. Dintre acestea, nu mai puţin de 211 vor fi de sine stătătoare, iar 96 vor fi organizate în regim de clase simultane. În anul şcolar 2013-2014 va fi înfiinţată o clasă pregătitoare cu predare în limba romani, la Gimnaziul Romulus Guga din Târgu-Mureş.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează, copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, dacă au existat solicitări din partea părinţilor. Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I se face în baza unei cereri-tip de înscriere, ce se completează online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Completarea cererii-tip de înscriere se face prin introducerea în aplicaţia informatică a datelor furnizate de părinte, iar validarea acesteia este obligatorie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii